
Ενόψει των εορτών του Πάσχα οι συντάκτριες της Αρμέ-news μερίμνησαν για την καλοπέρασή σας! Σας παρουσιάζουμε σήμερα λοιπόν συνταγές με πασχαλινό χρώμα.
Ξεκινάμε με το κυρίως πασχαλινό πιάτο. Η Ιωάννα Μουστέλη προτείνει κατσικάκι με δεντρολίβανο! Μετά το κρεατάκι χρειάζεται ένα γλύκισμα για να ολοκληρωθεί η γαστριμαργική πασχαλινή πανδαισία. Η Όλγα Μπαλλά λοιπόν μαστορεύει τούρτα με μπόλικη κρέμα! Και επειδή μέρα που είναι όλο και κάποιος επισκέπτης θα περάσει, κεράστε τον τρουφάκια όπως τα φτιάχνει η Φιλιώ Βλάχου!
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Κατσικάκι με δεντρολίβανο – από την Ιωάννα Μουστέλη
Υλικά
2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
1 κουταλιά δεντρολίβανο
ελαιόλαδο – αλατοπίπερο
1,5 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί
ξύσμα και χυμός από 1 πορτοκάλι
3 κουταλιές δυόσμο
Εκτέλεση (σε γάστρα)
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200ο. Με κοφτερό και μυτερό μαχαιράκι κάνετε μικρές βαθιές τρυπούλες στην επιφάνεια του κρέατος. Βάζετε από μια φετούλα σκόρδο και λίγο δεντρολίβανο σε κάθε τρυπούλα. Αλείφετε όλο το κρέας με το λάδι και αλατοπιπερώνετε καλά. Σκεπάζετε τη γάστρα και ψήνετε στο φούρνο για 1,5-2 ώρες.
Σάλτσα: Στο μεταξύ βάζετε το κρασί, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού σε κατσαρολάκι. Σιγοβράζετε για 15 λεπτά ώστε να μείνει το μισό. Προσθέτετε τον δυόσμο και ανακατεύετε. Περιχύνετε το κρέας με τη σάλτσα και ψήνετε για ακόμα 30’ μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
Σερβίρετε με πατάτες που θα τις βάλετε να ψηθούν με το κρέας για 1 ώρα περίπου πριν από το τέλος του ψησίματος. Αφήνετε το κρέας να «σταθεί» για 5’-7 ‘, κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.
Τούρτα με μπόλικη κρέμα - από την Όλγα Μπαλλά
- Υλικά για το παντεσπάνι:
- 8 αυγά
- 8 κουταλιές ζάχαρη
- 8 κουταλιές σιμιγδάλι
- Υλικά για την γέμιση-κρέμα:
- μισό κιλό γάλα
- 1 ποτήρι νερού πορτοκάλι
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 4 κουταλιές άνθος αραβοσίτου βανίλια
- 3 κουταλιές αλεύρι
- 4 αυγά μόνο το ασπράδι
- Υλικά για την σαντιγί-διακόσμηση:
- 1 μόρφατ
- και μπισκότα τριμμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί και βάζουμε το μίγμα σε μία λαδόκολλα μέσα στο ταψί. Αφού ψηθεί το παντεσπάνι το κόβουμε στη μέση με ένα σκοινάκι και το σιροπιάζουμε. Στην συνέχεια βάζουμε κρέμα ανάμεσα στο παντεσπάνι και από επάνω και στην συνέχεια διακοσμούμε όπως μας αρέσει με την συνταγή και πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο!
Τρουφάκια – από την Φιλιώ Βλάχου
Βιτάμ 1/2
Ζάχαρη 3 ποτήρια νερού
Γάλα 500 ml
Κακάο 3 κουταλιές σούπας
Κονιάκ 1 σφηνάκι
Καρύδια 4 ποτήρια νερού ψίχα (ή αμύγδαλα)
Τρούφα σοκολάτας 1/2 φλιτζάνι (ίσως χρειαστεί & λίγο παραπάνω)
Οδηγίες
Αλέθουμε στο μπλέντερ την ψίχα καρυδιού ( ή αμύγδαλα). Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα μας τα υλικά εκτός της τρούφας και τα ζυμώνουμε όλα μαζί να γίνει ένα ενιαίο μείγμα. Στην συνέχεια παίρνουμε λίγο λίγο από το μείγμα μας , το πλάθουμε μπαλάκια (είτε μικρά είτε λίγο πιο μεγάλα) και τα περνάμε στην τρούφα την οποία την έχουμε απλώσει σε έναν δίσκο ή πιάτο. Καλό είναι η τρούφα να καλύψει όλη την επιφάνεια της μπάλας που πλάσαμε. Αφού τα περάσουμε όλα τα μπαλάκια από την τρούφα τα αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετή ώρα ( 2 ώρες) ώστε να σφίξει το μείγμα μας και είναι έτοιμα για κέρασμα!