«Μάγεψαν» οι Ευμενίδες του Λυκείου Αρμενίου στο Αρχαίο θέατρο της Λάρισας!

Μια υπέροχη ανοιξιάτικη βραδιά θεατρικής μυσταγωγίας απόλαυσαν την Πέμπτη 8 Μαΐου στο Μικρό Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας όσοι τυχεροί παρακολούθησαν την καταπληκτική παράσταση που έδωσαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της θεατρικής ομάδας του Γυμνασίου και του Λυκείου Αρμενίου, σε μια βιωματική επαφή με το αρχαιοελληνικό δράμα. Οι νεαροί ηθοποιοί μας κέρδισαν το κοινό με τη στιβαρή παρουσία τους στο δύσκολο είδος της αισχυλικής τραγωδίας και με τις δυνατές ερμηνείες τους καθήλωσαν τους θεατές, οι οποίοι στο τέλος της παράστασης αντάμειψαν τους ταλαντούχους ερμηνευτές με το πιο θερμό χειροκρότημα και πολλά μπράβο!

Έπαιξαν με σειρά εμφάνισης οι – βετεράνοι πλέον! – ερμηνευτές μας:

Προφήτισσα:   η Αντιγόνη Χατζοπούλου

Απόλλων: ο Φάνης Τσίκας

Ορέστης: ο Γιώργος Νταρμπινιάν

Φάντασμα της Κλυταιμήστρας: η Ελευθερία Χριστοδούλου

Αθηνά: η Φένια Νασιούλα

Το Χορό Ερινύων – Ευμενίδων αποτέλεσαν οι:

 • Γεωργία Βλάχου
 • Φιλιώ Βλάχου
 • Χριστίνα Κιόσια
 • Μυρσίνη Μπαλούλη
 • Ευδοκία Τσιουμπέκα
 • Γεωργία Χούρλια

Συνοδοί – Αθηναίοι πολίτες – δικαστές οι:

 • Νικολέτα Κουκουμάνη
 • Ελευθερία Φιλοκώστα
 • Ιωάννα Φιλοκώστα

Τη σκηνοθεσία και τη μουσική επιμέλεια είχε ο φιλόλογος του σχολείου Δημήτρης Σακελλαρίου, ενώ για τις υπέροχες ενδυμασίες μερίμνησε η Εύα Μουλατζίκου, καθηγήτρια Γαλλικών.

Στο τεχνικό μέρος την υποστήριξή τους παρείχαν ο Κώστας Καψούρης, ο Χρήστος Χατζόπουλος και ο Εργκύς Πλάκα – ως σπεσιαλίστας στην εικονοληψία βεβαίως!

Στο «στήσιμο» των σκηνικών που ετοίμασαν η Ελευθερία και η Ιωάννα Φιλοκώστα βοήθησαν οι καθηγητές Αντώνης Ρούλιας και Γιώτα Δραγατογιάννη, η παλιά γυμνάστρια του σχολείου μας.

Τους ευχαριστούμε όλους εγκαρδίως για την συμμετοχή τους!

Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε βέβαια και όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους. Και ήταν πολλοί!

Τέλος, ευχόμαστε στα θεατρικά φυντανάκια του σχολείου μας πάντα επιτυχίες και στον καλλιτεχνικό αλλά και στο στίβο της ζωής τους, καθώς του χρόνου, στη Γ’ Λυκείου πλέον οι περισσότεροι, θα δώσουν τη σημαντικότερη «παράσταση» της μαθητικής ζωής τους. Και γι’ αυτή τη «μάχη» ευχόμαστε – όντας βέβαια σίγουροι! – ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Την παράσταση μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη στο youtube:

Και εδώ πλούσιο φωτογραφικό υλικό!

DSC00509

1

30

26

25

21

16

15

13

12

5

4

2

34

 

3 Σχόλια

 1. Θερμά συγχαρητήρια για την άψογη θεατρική παράσταση του σχολείου σας! Η υποβλητικότητα του χώρου, η προσεγμένη σκηνοθετική επιμέλεια και οι εντυπωσιακές υποκριτικές ικανότητες των μαθητών που συμμετείχαν οδήγησαν σ” ένα αξιοζήλευτο αποτέλεσμα! Εύχομαι ανάλογη συνέχεια και στο μέλλον…

 2. Έτσι πρέπει να είναι η παιδεία : οι δάσκαλοι να φωτίζουν τα παιδιά τους , ακόμη και από το υστέρημα του χρόνου τους και οι μαθητές να έχουν την ωριμότητα να απολαμβάνουν το φως και τη δροσιά της γνώσης . Τέτοιες στιγμές είναι που φέρνουν μαθητές και δασκάλους κοντά , ώστε η θύμηση του σχολείου , χρόνια μετά , να προκαλεί μόνο νοσταλγία .

Υποβολή απάντησης