Στήλη: Εν δράσει - Δραστηριότητες του Γυμνασίου και Λυκείου Αρμενίου

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου 1940

11Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε και φέτος η επέτειο19ς της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Γυμνάσιο-Λύκειο Αρμενίου.

Την Πέμπτη στις 27 πραγματοποιήθηκε η σχολική γιορτή που διοργανώθηκε από τις φιλολόγους κυρίες Καψάλη, Καραδούκα και Χατζοπούλου.

1

Στην αρχή παραδόθηκαν οι σημαίες στους σημαιοφόρους3 των δύο σχολείων και απονεμήθηκαν οι έπαινοι και τα βραβεία στους μαθητές που διακρίθηκαν κατά την περσινή σχολική χρονιά.

Ιδιαίτερη στιγμή υπήρξε η βράβευση της θεατρικής ομάδας της περσινής Γ’ Λυκείου που συμμετείχε στο πρόγραμμα Erasmus με θέμα την Ορέστεια.

18

Ακολούθησε η κυρίως γιορτή με χρονικό, ποιήματα, τραγούδια και προβολές οπτικού υλικού.

Την Παρασκευή τα νιάτα του Αρμενίου τίμησαν την επέτειο με την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση υπό τα βλέμματα και τα θερμά χειροκροτήματα των κατοίκων του Αρμενίου.

555358

42 51

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο σχολείο μας

Με την παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη γιορτή έκλεισε και φέτος για το σχολείο μας η χρονιά που φεύγει.

8Το πλούσιο πρόγραμμα της γιορτής περιελάμβανε κάλαντα από διάφορεςΨ περιοχές της Ελλάδας που ερμήνευσαν οι μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου υπό τη διεύθυνση του κ. Πέγκα. Ακολούθως, μαθητές της Α’ και Β’ Γυμνασίου τραγούδησαν γαλλικά και αγγλικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια με την καθοδήγηση της κυρίας  Μουλατζίκου και της κυρίας Δήμου, ενώ μαθήτριες των ίδιων τάξεων εκτέλεσαν πολύ όμορφα ένα εμπνευσμένο χορευτικό νούμερο, που αποκάλυψε κρυμμένα ταλέντα του σχολείου μας.

16

ΕΗ εκδήλωση έκλεισε με το κωμικό θεατρικό έργο «Η σύλληψη του Άι-ΘΒασίλη». Τους ρόλους ερμήνευσαν με μοναδικό τρόπο οι Φώτης Μπαλασίνας, Νίκος Νταλούσιος, Γεωργία Μπακαλοπούλου, Χρύσα Μιχοπούλου, Ιωάννης Κουκουμάνης και Αλίκη Τζίκα, μέλη της νέας θεατρικής ομάδας του σχολείου μας που αντικαθιστά επάξια την απερχόμενη, η οποία αποφοιτά φέτος. Μαζί τους η εκπρόσωπος της παλιάς φρουράς Ιωάννα Φιλοκώστα.

Τη σκηνοθετική επιμέλεια είχε ο κ. Σακελλαρίου ενώ στην τεχνική υποστήριξη βρέθηκαν, όπως εδώ και χρόνια, ο Εργκύς Πλάκα  στον ήχο, ο Αρμάντ Σουλάι στη φωτογράφιση και ο Λεωνίδας Λέκα στη βιντεοσκόπηση.

DSCN4263Οι νέοι θεράποντες του Διονύσου, της Θάλειας και της Μελπομένης κέρδισανDSCN4264 δυνατό χειροκρότημα  και άφησαν άριστες εντυπώσεις, ενώ έδωσαν και τις καλύτερες υποσχέσεις για μια πορεία εφάμιλλη αυτής που έχουν χαράξει μέχρι τώρα τα προηγούμενα θεατρικά σχήματά μας, τα οποία εντυπωσίασαν κατ’ επανάληψη με τις εμφανίσεις τους!

Η μέρα έκλεισε με το παζάρι των δημιουργιών των μαθητών του Γυμνασίου υπό την επίβλεψη της κυρίας Δήμου.

Ξ

4 5 7

Erasmus+: Εκδρομή στο Βέλγιο – αληθινή εμπειρία ζωής…

68-12 Μαΐου 4 μαθητές, ο Εργκύς Πλάκα, ο Αρμάντ Σουλάι, η Νικολέτα Κουκουμάνη και η Μαρία9 Χιούσα, και 2 συνοδοί καθηγητές, ο Δημ. Πέγκας και ο Δημ. Σακελλαρίου, επισκέφτηκαν το Βέλγιο στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ που υλοποιεί το Γυμνάσιο-Λύκειο Αρμενίου τη διετία 2015-2017. Οι μαθητές που ταξίδεψαν καταγράφουν τις εντυπώσεις και τις εμπειρίες τους.

Νικολέτα Κουκουμάνη

Όσα είδαμε και κάναμε τις 4 μέρες παραμονής μας στο Βέλγιο

104 μαθητές της Β΄ Λυκείου του Γυμνασίου και Λ.Τ Αρμενίου ταξιδέψαμε στο πανέμορφο Βέλγιο από11α τις 8 ως τις 12 Μαΐου  και οι αναμνήσεις μας θα μείνουν σίγουρα ανεξίτηλα χαραγμένες στο μυαλό μας. Το πρόγραμμα ‘Erasmus’ μας έδωσε την ευκαιρία να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας και συγχρόνως να αναπτύξουμε τις σχέσεις του σχολείου μας με το εξωτερικό. Αυτές τις στιγμές τις συγκεντρώσαμε και σας τις παρουσιάζουμε εν συντομία βέβαια.

Οι όμορφες εντυπώσεις δημιουργήθηκαν από την πρώτη στιγμή, καθώς στο αεροδρόμιο μας περίμεναν οι οικογένειες των μαθητών που θα μας φιλοξενούσαν στο Τυέν και μας επιφύλαξαν μια πολύ ζεστή υποδοχή. Ο καλύτερος προάγγελος μια υπέροχης παραμονής!

10β10αΞεκινάμε με την επίσκεψη στην πραγματικά παραμυθένια Μπριζ. Η καλύτερα σωζόμενη μεσαιωνική πόλη της Ευρώπης μας συνεπήρε με την ομορφιά της. Η ξενάγηση ξεκίνησε από την μαγευτική Λίμνη του Έρωτα, συνεχίστηκε στο μεσαιωνικό Μπεγκινάζ, ένα είδος μοναστηριού για πολίτες, και στη γειτονική εκκλησία ρωμανικού ρυθμού. Ακολούθως περιηγηθήκαμε στα γραφικά δρομάκια της πόλης όπου σε κάθε βήμα αναδύεται η ιστορία της πόλης. Στη συνέχεια επιβιβαστήκαμε σε ένα πλοιάριο και κάναμε βόλτα στα πανέμορφα κανάλια της πόλης με τα γοτθικά και νεοκλασικά κτήρια της πόλης να στολίζουν τις όχθες. Κουρασμένοι αλλά γεμάτοι όμορφες εικόνες πήραμε το δρόμο της επιστροφής για το Τυέν.

18Την επόμενη μέρα επισκεφτήκαμε την πρωτεύουσα του Βελγίου, τις Βρυξέλλες, όπου μας19 εντυπωσίασαν οι πολυάριθμοι πράσινοι χώροι ψυχαγωγίας για όλες τις ηλικίες. Η επίσκεψή μας στον γαλλόφωνο ραδιοτηλεοπτικό σταθμού  του Βελγίου  ήταν καταπληκτική. η κυρία που ανέλαβε την ξενάγηση μας γνώρισε όλους τους χώρους εργασίας του σταθμού. Τα σύγχρονα μηχανήματα και εγκαταστάσεις καθώς και οι ξεχωριστοί-άνετοι  χώροι εργασίας  ήταν το κύριο θέμα συζήτησης με «πινελιές» από ιστορικά γεγονότα και χώρους εργασίας. είδαμε τα  στούντιο και του χώρους όπου πλήθος ανθρώπων  οι οποίοι συνεχώς για την ενημέρωση των πολιτών. Παρευρεθήκαμε ακόμη και σε μια ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή που μεταδιδόταν και ραδιοφωνικά.

2614Την προτελευταία μέρα η κορύφωση ήρθε με την επίσκεψη στο αναβατόριο πλοίων στο Στρεπί –Τιε.Τι άλλο θα μπορούσε να «μαγέψει»  μικρούς και μεγάλους περισσότερο από ένα ασανσέρ πλοίων! Στο εντυπωσιακό σε μέγεθος τεράστιο ασανσέρ, το πλοίο μας μετέφερε ανέβηκε 73 μέτρα και βρεθήκαμε στο επόμενο κανάλι όπου και ακολούθησε μα σύντομη κρουαζιέρα όπου απολαύσαμε την πανέμορφη και καταπράσινη βελγική ύπαιθρο.

 Στο Βέλγιο υπάρχουν πολλά τεχνητά κανάλια και λιμάνια για την εξυπηρέτηση της οικονομίας της χώρας. Ακόμα και στο κέντρο της πόλης παρατηρούμε πλοία!

35Την τελευταία μέρα επισκεφτήκαμε το Μουσείο του τραμ και των τρένων στο Τυέν και κάναμε μια24 βόλτα με το τραμ θαυμάζοντας την πόλη από την περιφέρεια.

Στη συνέχεια επιβιβαστήκαμε στο λεωφορείο του σχολείου και κατευθυνθήκαμε στο αεροδρόμιο του Σαρλερουά. Εκεί σε κλίμα συγκίνησης αποχαιρετήσαμε τους φίλους μας από τα άλλα 3 σχολεία και γεμάτοι με τις ομορφότερες εικόνες στο μυαλό και στις φωτογραφικές μας μηχανές πήραμε την πτήση της επιστροφής, αλλά με την ελπίδα ότι κάποια μέρα θα ξαναεπισκεφτούμε αυτό τον τόπο που συνδέθηκε με τόσο όμορφες αναμνήσεις μας!

5Παράλειψή μας θα ήταν να μην αναφέρουμε την έξοχη συνεργασία όλων των μαθητών (Ελλάδας-11βΒελγίου-Ιταλίας). Θα ήθελα όμως να επισημάνω κάποια στοιχεία που σίγουρα με εντυπωσίασαν. Η οργάνωση και  η νοοτροπία της κοινωνίας είναι αρκετά διαφορετική από την Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά το σχολείο ήταν εμφανής η πλήρης περιποίηση του κτηρίου και ο διαφορετικός τρόπος διεξαγωγής του μαθήματος. Υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία στην επιλογή των μαθημάτων ανάλογα με την κατεύθυνση των μαθητών  και συγχρόνως δεν οξύνεται το φαινόμενο του ανταγωνισμού λόγω του διαφορετικού τρόπου λειτουργίας της βαθμολογίας και της απουσίας του απουσιολόγου.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές οι οποίοι συνεργάστηκαν για την υλοποίηση του προγράμματος γιατί αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία για όλους μας.

Εργκύς Πλάκα

Βέλγιο…ThuimErasmus+ (team) … Όλα τέλεια!

17Από πού να ξεκινήσω… και που να τελειώσω… θα μπορούσα να γράφω ώρες ολόκληρες για αυτήν την εμπειρία ζωής / περιπέτεια / εκδρομή… Θα γράψω όμως για τα ποιο ουσιώδη, για τα μέρη/πράγματα που με εντυπωσίασαν περισσότερο και για αυτό που νιώθω αυτή την στιγμή…

Αρχικά, το πρώτο πράγμα που «είδα» ήταν η φιλοξενία…   Η φιλοξενία ήταν υπέροχη. Οι οικογένειες μας άνοιξαν το σπίτι τους και μας έκαναν να νοιώσουμε όπως και στο δικό μας.

 Στη συνεχεία οι ξεναγήσεις… το πρόγραμμα που είχαμε για αυτές τις μέρες  το χάρηκα και το έζησα όπως και όλη η ομάδα πιστεύω.  Τα μέρη όπου επισκεφτήκαμε ήταν όλα -ένα προς ένα- χάρμα οφθαλμών  …

Τι μου άρεσε περισσότερο από τις επισκέψεις μας; Όλα τα μέρη που επισκεφτήκαμε  ήταν πολύ ωραία και πρωτόγνωρα για μένα… Εγώ όμως ξεχώρισα από τις επισκέψεις μας  αυτή στην Δημόσια Γαλλόφωνη Ράδιο-Τηλεόραση του Βελγίου καθώς είχαμε την δυνατότητα να δούμε από κοντά μεγάλα στούντιο εκπομπών αλλά και τον τρόπο λειτουργίας τους… Αλλά, και αυτή στο  Ascenseur De Strepy – Thieux (ανελκυστήρα των ποταμόπλοιων)  διότι ήξερα αρκετές πληροφορίες για αυτό αλλά ποτέ δεν πίστευα πως θα το δω από κοντά…

Εκτός όμως από τα μέρη όπου είδαμε, τα οποία θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν  στο πέρασμα του χρόνου… θα υπάρχει και η φιλία, αυτή η παρέα  που δημιουργήθηκε μεταξύ μας …. Μέσα σε λίγες ώρες γίναμε φίλοι και στο πέρασμα των λίγων αυτών ημερών γίναμε κάτι παραπάνω από πολύ  καλοί  φίλοι.. Καταφέραμε να γίνουμε μια δεμένη παρέα χωρίς καν να  καταλάβουμε πώς, πότε και γατί… δεν μας ένοιαζε όμως γιατί οι στιγμές αυτές ήταν τόσο ευχάριστες, τόσο υπεροχές !

Ήταν όλα υπέροχα … το Erasmus κατάφερε να μας φέρει κοντά και να μας δώσει μια νέα, πρωτόγνωρη και μοναδική εμπειρία ζωής!

Αρμάντ Σουλάι

Η καλύτερη ανάμνηση είναι η φιλοξενία

20Η εκδρομή στο Βέλγιο ήταν μια από τις καλύτερες εμπειρίες μου μέχρι τώρα. Ήταν κάτι το34 ξεχωριστό γιατί πρώτον πήγαμε σε μια άλλη χώρα και είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον τρόπο ζωής των κατοίκων της και τον πολιτισμό της. Πήγαμε σε διάφορες πόλεις του Βελγίου και είδαμε τα αξιοθέατα τους. Τα παιδιά από το Βέλγιο φρόντισαν να μας ξεναγήσουν και να μας κάνουν να νιώθουμε άνετα. Είχαν πολύ ωραία μέρη, είδαμε πολλά και όμορφα αξιοθέατα,  αλλά το καλύτερο ήταν το κλίμα ανάμεσα στα παιδιά, δηλαδή το γεγονός ότι ήμασταν όλοι χαρούμενοι, με καλή διάθεση και όλοι μια παρέα.

Το ποιο ξεχωριστό κατά τη γνώμη μου ήταν η φιλοξενία. Αυτό ήταν ξεχωριστό γιατί ήμασταν όλοι μέρα με παιδιά από  το Βέλγιο και έτσι μάθαμε τον τρόπο ζωής τους και την καθημερινότητά τους και έτσι ενταχθήκαμε και εμείς για ένα μικρό χρονικό διάστημα σε αυτό τον τρόπο ζωής. Αυτό μας άρεσε πολύ γιατί ήταν κάτι το διαφορετικό και σαν εκδρομή αλλά και σαν τρόπος ζωής και σκέψης.

  

 

 

 

Εξόρμηση της Α” Γυμνασίου στα Τρίκαλα και την Καλαμπάκα

Της Μαρίλιας Χατζηαποστόλου, Α” Γυμνασίου

6Την Πέμπτη 21 Απριλίου η Α” γυμνασίου πραγματοποίησε την μονοήμερη εκδρομή της στα Τρίκαλα – Καλαμπάκα στο πλαίσιο του 7προγράμματος με θέμα τα μανιτάρια που υλοποιεί με την κυρία Διβάνη. τους μαθητές συνόδευσαν οι κυρίες Δήμου και Διβάνη και ο  κ.Σβάρνας.

Οι μαθητές με τους καθηγητές τους ξεναγήθηκαν καταρχάς στο μουσείο στην Θεόπετρα. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το μουσείο Φυσικής Ιστορίας στην Καλαμπάκα όπου θαύμασαν τα ζώα και τα κάθε λογής υπέροχα ομοιώματα μανιταριών. Έπειτα επισκέφτηκαν το παλιό εργοστάσιο Κλιάφα, ένα χώρο έκθεσης διαφόρων παλιών αντικειμένων από τη Θεσσαλία.Ήταν μια θαυμάσια εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη!

2

 

 

 

Δ

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Α

 

 

 

 

 

ΕΒ

 

 

 

 

 

 

Επίσκεψη Ισπανού καθηγητή στο σχολείο μας στο πλαίσιο της ελληνοϊσπανικής συνεργασίας στο eTwinning

DSCN1018-1Με την επίσκεψη του Ισπανού καθηγητή κ. Rogelio Martinez del Oro ολοκληρώθηκε η Α” φάση τηςDSCN1023-1 συνεργασίας, στο πλαίσιο του προγράμματος  eTwinning που ανέπτυξε το σχολείο μας αυτή τη χρονιά με το αντίστοιχο σχολείο του Hellίn της Ισπανίας, από την περιοχή της Μούρθια.

Ο Ισπανός καθηγητής που βρίσκεται στην Ελλάδα με πρόγραμμα Erasmus+ επισκέφτηκε το σχολείο μας, γνώρισε τους μαθητές της Β” και Γ  Γυμνασίου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα με αρχαιοελληνικές και ρωμαϊκές συνταγές και συνομίλησε μαζί τους για τις εντυπώσεις τους από την εμπειρία αυτής της διεθνικής συνεργασίας.

DSCN1033-1Η επίσκεψή του Ισπανού εκπαιδευτικού ολοκληρώθηκε με σύντομη ξενάγηση στο ιστορικό κέντροDSCN1020-1 της Λάρισας, ενώ συμφωνήθηκε τα δύο σχολεία μας να προχωρήσουν την επόμενη χρονιά σε κοινή πρόταση για την υλοποίηση προγράμματος Erasmus+ με ανταλλαγή μαθητών και καθηγητών και θέμα ανάλογο του ήδη εκπονούμενου προγράμματος.

Μαθήματα ζωής…

Του Νίκου Φούγγου, Γ” Γυμνασίου

2Μαθήματα ζωής ενάντια στο ΑΙDS στους μαθητές της Γ” Γυμνασίου και της Γ” Λυκείου του σχολείου3 μας  παρέδωσαν την προηγούμενη εβδομάδα οι κοινωνικές λειτουργοί κυρίες Δραγάνη Ζωή και Δέλια Αφεντία.

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Β” Γυμνασίου με τη χρήση του διαδραστικού πίνακα.

Όπως μας ενημέρωσαν οι δύο κυρίες αυτά τα προγράμματα ενημέρωσης πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το ΚΕΛΠΝΟ. Αρχικά το μήνυμα που πέρασαν οι κυρίες ήταν <<Ώρα για Δράση>>, τονίζοντας την αναγκαιότητα άμεσης κινητοποίησης για την πρόληψη της ασθένειας μέσω της κατάλληλης και υπεύθυνης ενημέρωσης

Αμέσως μετά μας μίλησαν για τον ιο, ο οποίος μεταδίδεται μέσω κυρίως της σεξουαλικής επαφής μέσω σωματικών υγρών. Τέλος μας επισήμαναν την ανάγκη να προσέχουμε πάρα πολύ και πρέπει να μιλάμε στους γονείς μας .

Αυτά που άκουσαν οι μαθητές ήταν πάρα πολύ χρήσιμα Και όπως είπαν οι ίδιοι αυτή η ενημέρωση τους βοήθησε πολύ στον τρόπο σκέψης Και ελπίζουν και εύχονται να συνεχιστούν αυτά τα προγράμματα για να ενημερώνονται και οι άλλοι μαθητές! Γιατί, αν και οι μέθοδοι θεραπείας έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ, το πιο σημαντικό στο ΑΙDS είναι η πρόληψη, οπότε η γνώση είναι πράγματι σωτήρια…

1

 

Η Ραδιοεφημερίδα Αρμενίου στο διαγωνισμό τού ESR

8Και φέτος το σχολείο μας συμμετέχει στο διαγωνισμό που διοργανώνει το Europen School Radio στηνESR πλατφόρμα του οποίου παρουσιάζουμε τις ραδιοφωνικές εκπομπές μας – πέρυσι ως Ραδιο-Αρμενιστές και φέτος ως Ραδιοεφημερίδα Αρμενίου – με ένα σποτάκι που ετοίμασαν οι μαθητές της Β” Λυκείου και έχει θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στις 10 Απριλίου θα ακουστεί η 2η εκπομπή μας για φέτος με θέμα τις δραστηριότητες της ομάδας των μαθητών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+  και ταξίδεψαν πρόσφατα στην Ιταλία και με πολλές μουσικές επιλογές τους.

Εδώ το σποτάκι που στείλαμε ως συμμετοχή:

ARMENIO HUMAN RIGHTS

 

 

Το σχολείο μας στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου

ijΟι μαθητές και οι μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του Αρμενίου  τίμησαν σήμερα την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 και ανάμεσά τους φυσικά το Γυμνάσιο και το Λύκειο του Αρμενίου.

Στην αρχή με τη συνοδεία των καθηγητών τους οι μαθητές  παρακολούθησαν την θεία λειτουργία και τη δοξολογία στον ιερό ναό του Αγ. Αθανασίου. Εκεί εκφωνήθηκε και ο πανηγυρικός λόγος της ημέρας.

 

zΣτη συνέχεια μετέβησαν στον χώρο της παρέλασης όπου και υπό τις οδηγίες του γυμναστή του σχολείου κ. Σβάρνα yκέρδισαν το χειροκρότημα των παρευρισκομένων για τον άψογο σχηματισμό και την επιβλητική τους παρουσία στην παρέλαση.

Η εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Δήμο Κιλελέρ παρουσία πλήθους κατοίκων και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας του Αρμενίου έκλεισε με την κατάθεση στεφάνων και την απόδοση τιμών στους ήρωες του 1821 στην πλατεία του χωριού.

Στη φωτογραφική υποστήριξη ο Αρντίτ Χιούσα.

 

Τιμώντας τους ήρωες του 1821

Φωτο-ρεπορτάζ: Αρμάντ Σουλάι

DSCN0776-1Η καθιερωμένη γιορτή προς τιμήν της Επανάστασης της 25ης Μαρτίου 1821 πραγματοποιήθηκε 1-1σήμερα στο Γυμνάσιο και Λύκειο Αρμενίου, με την οποία οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου τίμησαν τους ήρωες της Παλιγγενεσίας που σήμανε την αρχή του ελεύθερου βίου του έθνους μας.

Το πλούσιο πρόγραμμα περιελάμβανε την παρουσίαση του χρονικού των γεγονότων, τραγούδια από την εκκολαπτόμενη χορωδία των κοριτσιών της Α” και Β” Γυμνασίου, χορούς από τους μαθητές της Β’και Γ’Λυκείου και ένα κωμικό θεατρικό έργο που απέδωσαν με πολύ όμορφο τρόπο τα παιδιά της Β” Γυμνασίου, δίνοντας πολλές υποσχέσεις για λαμπρή συνέχεια στο θεατρικό σανίδι…

Στην τεχνική υποστήριξη της εκδήλωσης βρέθηκαν, όπως κάθε φορά, ο Εργκύς Πλάκα και ο Αρμάντ Σουλάι.

2-1Στη συνέχεια, οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+ παρουσίασαν τις DSCN0785-1δραστηριότητες που ανέπτυξαν στο πρόσφατο ταξίδι τους στην Ιταλία και τις εμπειρίες που αποκόμισαν από τη δράση αυτή.

Η εκδήλωση έκλεισε παραδοσιακά με τον εθνικό ύμνο και το ζεστό χειροκρότημα των παρευρισκομένων που επιβράβευσαν έτσι όλους τους συμμετέχοντες για την πολύ όμορφη εκδήλωση!

 

 

DSCN0780-1

DSCN0800-1

DSCN0810-1

DSCN0811-1

 

DSCN0799-1

Η Γ” Γυμνασίου και η Α” Λυκείου του σχολείου μας στο Ναύπλιο

Του Νίκου Φούγγου, Γ” Γυμνασίου

Φωτογραφίες: Νίκος Φούγγος και Βάσω Γιαννή

12674220_520284158143943_853827973_nΕκπαιδευτική εκδρομή στο Ναύπλιο πραγματοποίησαν την προηγούμενη εβδομάδα η Γ” Γυμνασίου και η Α” Λυκείου του σχολείου μας, 2στο πλαίσιο προγράμματος που υλοποιούν υπό την καθοδήγηση της κυρίας Διβάνη. Τους μαθητές συνόδευσαν επίσης η κυρία Δήμου και ο κ.Σβάρνας.

Διέμειναν στο Τολό, μερικά χιλιόμετρα έξω από την αργολική πρωτεύουσα σε ένα πάρα πολύ καλό και εξυπηρετικό ξενοδοχείο. Οι μαθητές και οι μαθήτριες είδαν πολλά αξιοθέατα όπως το Παλαμήδι το Αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου καθώς και διάφορα μουσεία στο Ναύπλιο.

Επίσης επισκέφτηκαν και τις Μυκήνες, όπου θαύμασαν τα κατάλοιπα του μυκηναϊκού πολιτισμού.6

Σε όλους τους μαθητές άρεσαν αυτά που είδαν στην εκδρομή. Οι εντυπώσεις όλων, και των καθηγητών zκαι των παιδιών, ήταν πάρα πολύ θετικές και εύχονται και προτείνουν όποια τάξη έχει την δυνατότητα να μπορέσει να πραγματοποιήσει μια εκδρομή σε εκείνα τα όμορφα μέρη!

4

512721899_520284284810597_1744715659_n

 

 

 

 

 

 

 

α12721884_742579792543910_25929412_n

β

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

δ ε

 

Top