Άνθρωποι: κίνδυνος θάνατος για τον πλανήτη!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Τα τελευταία χρόνια, ένα μεγάλο ζήτημα που απασχολεί όλους μας είναι η μόλυνση του πλανήτη, καθώς επιφέρει ολέθριες συνέπειες στη ζωή των ανθρώπων. Οι αιτίες που οδήγησαν σ’ αυτή την κατάληξη είναι αμέτρητες. Οι γεωργοί για να αυξήσουν τη παράγωγη τους χρησιμοποιούν πολλά φάρμακα που βλάπτουν σοβαρά τη φύση. Τα εργοστάσια είναι άλλος ένας παράγοντας που συμβάλλει στη μόλυνση. Τα χημικά απόβλητα που ρίχνονται σε λίμνες, ποτάμια και θάλασσες μολύνουν σε μεγάλο βαθμό το πλανήτη. Τα δάση καταστρέφονται ασυλλόγιστα για να χτίσουν οι άνθρωποι σπίτια ή για να εκμεταλλευτούν την ξυλεία, φαινόμενο πολύ πιο έντονο την εποχή της κρίσης…

ΟΙΚΟΛ1

Χωρίς τα απαραίτητα μέτρα αλλά και με την αδιαφορία τους, οι άνθρωποι χάνουν το μεγαλύτερο αγαθό που οι προγονοί μας κράτησαν τόσα χρόνια, ένα καθαρό και υγείες περιβάλλον. Τα καυσαέρια που βγαίνουν από τα εργοστάσια προκαλούν μόλυνση, με αποτέλεσμα να αυξάνεται το διοξείδιο του άνθρακα στη ατμόσφαιρα. Άλλη μια αίτια είναι οι πυρκαγιές του πλανήτη που προκαλούνται από ανθρώπινο χέρι. Επίσης η υλοτομία συμβάλλει και αυτή στη μόλυνση του πλανήτη και έχει μοιραίες συνέπειες.

Πολλές ασθένειες (άσθμα και οι διάφοροι καρκίνοι) οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στη μόλυνση του πλανήτη και η κατάσταση έχει φτάσει σε ένα απερίγραπτο σημείο.

Η λήψη λοιπόν μέτρων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη σωτηρία του πλανήτη μας και τη συνέχιση της ζωής σ’ αυτόν. Χρειάζεται να γίνεται αυστηρός έλεγχος στα εργοστάσια και περιορισμός των λυμάτων γιατί η εκδίκηση της φύσης προς τον άνθρωπο, έχει αρχίσει ήδη ,προκαλώντας τεράστιες καταστροφές (λιώσιμο των πάγων, πλημμύρες, φαινόμενο του θερμοκηπίου).

Οι καταστροφές αυτές πλήττουν και τον ίδιο τον άνθρωπο, αλλά όχι μόνο. Πολλά διαφορετικά είδη ζώων και σπάνιων φυτών βαίνουν προς εξαφάνιση, ενώ μολύνονται επίσης  τόσο το έδαφος από τα απορρίμματα όσο και οι θάλασσες από το πετρέλαιο, λόγω ατυχημάτων των πετρελαιοφόρων. Αυτό έχει  συνέπειες: θάνατος διάφορων ειδών ψαριών και πτηνών που ζουν στη θάλασσα, ενώ χάνεται ο τεράστιος πλούτος της θάλασσας.

 

ΟΙΚΟΛ2

 

Ας προσέξουμε, λοιπόν, και ας ακολουθήσουμε έναν τρόπο ζωής πιο φιλικό προς το περιβάλλον, αν δεν θέλουμε μια μέρα (που δεν φαίνεται ότι θα αργήσει) να αποτελέσουμε θλιβερό παρελθόν στον Πλανήτη που μόνοι μας εξαφανίζουμε σιγά σιγά.

 

Λεωνίδας Λέκας

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης