Η θεατρική ομάδα του Λυκείου Αρμενίου στην Εβδομάδα Θεάτρου!

Δ2

Στις 30 Απριλίου στις 5.30 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Λάρισας η θεατρική ομάδα του Λυκείου Αρμενίου θα συμμετάσχει Δ2στην εβδομάδα θεάτρου που διοργανώνει και φέτος η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας παρουσιάζοντας την τραγωδία του Αισχύλου «Αγαμέμνων«.

ΚΛ

Στην τραγωδία αυτή του Αισχύλου περιγράφεται η επιστροφή του νικητή στρατηλάτη των Ελλήνων και η δολοφονία του από τη γυναίκα του Κλυταιμνήστρα και τον εραστή της Αίγισθο. Αποτελεί το πρώτο έργο της «Ορέστειας» (458 π.Χ.), της μοναδικής σωζόμενης αρχαίας τριλογίας. Τα άλλα δύο είναι οι «Ευμενίδες» (που παρουσίασε πέρυσι η θεατρική μας ομάδα με διαφορετική τότε σύνθεση) και οι «Χοηφόροι«.

Στον «Αγαμέμνονα» περιγράφεται η επάνοδος του βασιλιά στην πατρίδα του, η υποδοχή και ο φόνος του, καθώς και ο φόνος της Κασσάνδρας την οποία είχε φέρει μαζί του ως τρόπαιο από την Τροία – κατ” άλλους μάλιστα την είχε ερωτευτεί. Το έργο ολοκληρώνεται με την έξαλλη ικανοποίηση της Κλυταιμνήστρας για το γεγονός ότι σκότωσε εκείνον που είχε θυσιάσει την κόρη της και με την ανακούφιση του Αίγισθου που επιτέλους θα πάρει πίσω το θρόνο τον οποίο πιστεύει ότι δικαιούται. Ο χορός όμως αφήνει να εννοηθεί ότι τίποτα δεν μένει ατιμώρητο και ότι οι θεοί μπορεί να στείλουν τον Ορέστη για να αποκαταστήσει την δικαιοσύνη…

Η θεατρική ομάδα του σχολείου μας συνεχίζει τόσο τις καθημερινές όσο και τα σαββατοκύριακα εντατικά τις πρόβες πιστή στην όμορφη και δυναμική παράδοση που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια με μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων, ώστε στις 30 Απριλίου να είμαστε έτοιμοι να κερδίσουμε το κοινό μας – για άλλη μια φορά!

3 4 2

 

7

910

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης