Εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Γυμνασίου και του Λυκείου Αρμενίου στη Θεσσαλονίκη

0

3Πολύπλευρες δραστηριότητες ανέπτυξαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου και του Λυκείου Αρμενίου κατά την επίσκεψή5 τους στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 3 Απριλίου. 

Καταρχάς, η Β” και η Γ” Γυμνασίου, στο πλαίσιο προγράμματος που υλοποιείται υπό την διεύθυνση της κυρίας Ελένης Διβάνη και της κυρίας Δέσποινας Καψάλη, επισκέφτηκαν το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού της πόλης.

Η Άννα Γκουντινάκου και η Μαρία Ηλιοπούλου καταγράφουν τις εντυπώσεις τους.

1Στις 3 Απριλίου το σχολείο μας επισκέφθηκε το Βυζαντινό Μουσείο της Θεσσαλονίκης, το οποίο έχει μεγάλη έκταση και 2πολλά εκθέματα που είχαν ενδιαφέρον. Στην πρώτη αίθουσα είδαμε έναν παλαιοχριστιανικό ναό. Είχε άμβωνες, εκκλησιαστικά αντικείμενα και ένα ψηφιδωτό. Στη δεύτερη αίθουσα είδαμε κάτι που μας έκανε μεγάλη εντύπωση. Είδαμε μία αίθουσα υποδοχής που περιλάμβανε το σαλόνι των πλουσίων. Μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση γιατί ήταν πολύ ωραίο και διακοσμημένο με ωραίες τοιχογραφίες και ψηφιδωτά.

3Επίσης στην αίθουσα αυτή είδαμε πολλά βυζαντινά μαγειρικά σκεύη. Όλα ήταν κεραμικά και μερικά από αυτά ήταν διακοσμημένα με ζωγραφιές και σχήματα. Ακόμη είδαμε ότι ύπηρχε ένας αγωγός ύδρευσης. Στην Τρίτη αίθουσα είδαμε τάφους που ήταν διακοσμημένοι με πολύχρωμες τοιχογραφίες. Στις υπόλοιπες αίθουσες είδαμε νομίσματα και κοσμήματα.

 

3Οι μαθητές της Α” και Β” Λυκείου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα 0Αγωγής Σταδιοδρομίας επισκέφτηκαν το χώρο της ΔΕΘ όπου φιλοξενείται το 2-ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου που διοργάνωσε το European School Radio.

Εκεί παρουσίασαν τη δουλειά τους στο σταντ που φιλοξένησε και την ομάδα του Λυκείου της Νίκαιας, ήρθαν σε επαφή με άλλες ραδιοφωνικές ομάδες και παρακολούθησαν εκδηλώσεις και εργαστήρια σχετικά με το περιεχόμενο και την λειτουργία του ραδιοφώνου.

Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες για τις ενδιαφέρουσες παρουσίες και παρουσιάσεις τους και ιδιαίτερα στους φίλους της ομάδας του Λυκείου Νίκαιας υπό την κυρία Έλσα Μελιοπούλου. Ευχαριστούμε την οργανωτική ομάδα για την φιλοξενία και ιδιαίτερα τον Συμεών Σιδέρη για το ενδιαφέρον σεμινάριό του!

ν

 

12

 

 

 

 

Και οι 2 δραστηριότητες εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο παροχής νέων εμπειριών και γνώσεων, πέραν των στενά μαθησιακών, που επιδιώκει και έχει ως πάγια πολιτική του το σχολείο μας!

 

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης