Συμμετοχή της Β” Λ.Τ. Αρμενίου στο Πρόγραμμα «Βουλή των Εφήβων»

ΒΟΥΛΗ ΕΦΗΒΩΝ00

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ1Για 4η συνεχή χρονιά το Λύκειο Αρμενίου συμμετέχει στο Πρόγραμμα «Βουλή των Εφήβων«.

Η «Βουλή των Εφήβων» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Βουλής των Ελλήνων, το οποίο διοργανώνεται από το 1995 σε ετήσια βάση σε συνεργασία με τα Υπουργεία Παιδείας Ελλάδας και Κύπρου. Από τη Θ΄ Σύνοδο (2004) το πρόγραμμα διοργανώνει το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές της Β΄ τάξης Λυκείου των σχολείων της Ελλάδας, της Κύπρου, των ελληνικών σχολείων του απόδημου ελληνισμού καθώς και των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ.

Στόχος του προγράμματος είναι η εξοικείωση των μαθητών με τον τρόπο λειτουργίας του Κοινοβουλίου, αλλά και η ανάδειξη του ρόλου του πολίτη στη ΒΟΥΛΗ ΕΦ2σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία. Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να προσφέρει στους μαθητές, εκτός από γνώση, βήμα για προσωπική έκφραση και δημιουργικότητα, ευκαιρία για προβληματισμό, διάλογο και συμμετοχή, έδαφος για συνεργασία.

Έχουν ήδη αναρτηθεί οι κωδικοί των μαθητών της Β’Λυκείου και τις αμέσως επόμενες μέρες οι μαθητές  και οι μαθήτριες θα συμμετάσχουν στις δραστηριότητες του προγράμματος που περιλαμβάνουν:

  • κείμενο blog,
  • βίντεο,
  • φωτογραφίες,
  • παρουσιάσεις power point

Αφού ολοκληρωθεί το στάδιο συμμετοχών στις προβλεπόμενες δραστηριότητες, ακολουθεί ηλεκτρονική κλήρωση µέσω της οποίας επιλέγονται οι 300 τακτικοί και 300 αναπληρωματικοί «έφηβοι βουλευτές» από την Ελλάδα, την Κύπρο και τον απόδημο Ελληνισμό.

Οι τακτικοί «έφηβοι βουλευτές» παίρνουν μέρος στις τετραήμερες εργασίες της Συνόδου της «Βουλής των Εφήβων» που πραγματοποιούνται στην Αθήνα, στο κτήριο της Βουλής.

Οι όροι συμμετοχής:

http://www.efivoi.gr/files/K_Synodos_Oroi_Symmetoxis.pdf

ÂÏÕËÇ ÔÙÍ ÅÖÇÂÙÍ  (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης