Το Γυμνάσιο-Λύκειο Αρμενίου τίμησε τους 3 Ιεράρχες

4

Φωτογραφικό ρεπορτάζ Γεωργία Αξούγκα

3 ΙΕΡΑΡΧΕΣΣτις 30 Ιανουαρίου η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη των 3 Ιεραρχών, του Μεγάλου Βασιλείου, του Γρηγορίου του Θεολόγου και του Ιωάννη του Χρυσοστόμου, που λόγω της ζωής και του έργου τους έχουν συνδεθεί με την εκπαίδευση, γι” αυτό και τιμώνται στα σχολεία ως προστάτες της.

Καθώς φέτος η γιορτή τους πέφτει Σάββατο, το σχολείο μας τίμησε τη μνήμη τους την Παρασκευή 29  Ιανουαρίου με εκκλησιασμό μαθητών και εκπαιδευτικών.

2Ο θεολόγος του σχολείου μας κ. Δημ. Πέγκας στην ομιλία του εξήρε το έργο των 3 φωτισμένων ιεραρχών και παιδαγωγών που με τη διδασκαλία τους5 αλλά και το προσωπικό τους παράδειγμα λειτουργούν διαχρονικά ως υπόδειγμα συμπεριφοράς και ανιδιοτελούς δράσης για το καλό όσων συνανθρώπων μας χρειάζονται έμπρακτη την αλληλεγγύη μας.

Σε εποχές μάλιστα, όπως η σημερινή, όπου το δράμα των προσφύγων κινδυνεύει να γίνει πλέον καθημερινότητα, η επίδειξη αλληλεγγύης, κατανόησης και υποστήριξης είναι αυτό που θα χαρακτηρίσει μια κοινωνία ως πολιτισμένη και θα απομονώσει φωνές που διακηρύσσουν το μίσος και τον απομονωτισμό ως όπλο για τον χειρισμό τέτοιων προβλημάτων. Η αγάπη και η ανεκτικότητα μπορεί να καταστεί το πιο αποτελεσματικό αντίδοτο στο δηλητήριο του μισανθρωπισμού που λησμονεί τη ρήση του Πρωταγόρα ότι «πάντων πραγμάτων μέτρον άνθρωπος«…

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης