Η επέλαση του COVID-19

covid -19.

Από την Τετάρτη 11 Μαρτίου τα σχολεία όλης της χώρας έκλεισαν λόγω μιας ασθένειας που ήρθε πρόσφατα στην χώρα μας του covid-19   και εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα σε όλη την χώρα.  Mέσα στο χρονικό διάστημα του ενός μήνα τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα χίλια τριακόσια (1300) και οι νεκροί έχουν φτάσει τους σαράντα έξι(46). Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη κατάσταση που παρόμιά της δεν έχει βιώσει ξανά η χώρα μας και ο κόσμος όλος.

Όσον αφορά την εκπαιδευτική κοινότητα, όλα τα παιδιά μένουν πίσω στα μαθήματα και πλέον όλα τα μαθήματα γίνονται μέσω διαδικτύου, με σύγχρονες και ασύγχρονες μορφές εκπαίδευσης  και αυτό δεν είναι πολύ εύκολο και δυσκολεύει παιδιά και καθηγητές.

Εκτός από τα σχολεία είναι κλειστά όλα τα καταστήματα, θέατρα ,εμπορικά κέντρα, κ.α.  Γενικά η ζωή στις  πόλεις κυρίως,  έχει διαταραχθεί κατά πολύ!

Το κράτος έχει ορίσει απαγόρευση κυκλοφορίας για να μειώσει τη διασπορά του ιού και για να κυκλοφορήσεις χρειάζεται είτε να έχεις ένα ειδικό χαρτί είτε να στείλεις μήνυμα σε έναν αριθμό ο οποίος έχει οριστεί από το κράτος. Το νούμερο αυτό σου δίνει άδεια για να βγεις από το σπίτι.

Μάλιστα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει βγει ένα Slogan το οποίο μας παροτρύνει να μείνουμε σπίτι.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ

Όλοι μας όταν βγαίνουμε έξω πρέπει να τηρούμε τους κανόνες προστασίας δηλαδή να φοράμε γάντια μιας χρήσεως, μάσκα προστασίας η οποία πρέπει να αλλάζει ανά τρείς ημέρες, όταν γυρνάμε σπίτι να πλένουμε σχολαστικά τα χέρια μας, να αλλάζουμε ρούχα και να τα βγάζουμε έξω και να αερίζονται.

Επίσης πρέπει  να αερίζουμε τα δωμάτια  του σπιτιού δυο ( 2) ώρες κάθε μέρα.Να κρατάμε την απαραίτητη απόσταση των δυο μέτρων .

Τα μικρά παιδιά καλό θα ήταν να μην επισκέπτονται τους παππούδες τους ,αφού ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και είναι πολύ πιο πιθανό να κολλήσουν.

Να μην βγάζουμε έξω τα παιδιά μικρής ηλικίας, γιατί, αν κολλήσουν μπορεί να αποβεί μοιραίο για την υγεία τους, τόσο  τη δική τους όσο και των γύρω τους.

Τρόποι μετάδοσης είναι από κάποιο ζώο, από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω των σταγονιδίων που παράγει ο ασθενής, όταν βήχει ή φτερνίζεται.

Ως συμπτώματα έχει την καταρροή, τον πονόλαιμο, τον πυρετό και τον βήχα.

Πολυχρονίδου Κατερίνα.

COVID-19

COVID-19.