Θεατρική ομάδα Γυμνασίου – Λυκείου Αρμενίου: Από επιτυχία σε επιτυχία!

DSCN0227

 

Μια μικρή ομάδα η οποία αποτελείται από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Β’ Λυκείου (πλέον φέτος…) Αρμενίου έχει καταπλήξει το θεατρικό κοινό με το ταλέντο της!

Βέβαια, δεν μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε απλώς θεατρική ομάδα, αλλά μάλλον πολυτάλαντη, διότι την απαρτίζουν παιδιά με ταλέντο στην υποκριτική, στο σενάριο, στην σκηνοθεσία και στην ζωγραφική. Όλα αυτά συνθέτουν μια τέλεια καλλιτεχνική ομάδα που μόνο  θαύματα μπορεί να κάνει.

Το πρώτο χτύπημα της ομάδας ήρθε το Δεκέμβριο του 2011, όταν παρουσίασε στο χώρο του Γυμνασίου Αρμενίου το θεατρικό έργο «Χριστούγεννα στο ορφανοτροφείο», γραμμένο από τη μαθήτρια – μέλος της ομάδας, Μυρσίνη Μπαλούλη. Στη συνέχεια οι επιτυχίες ακολούθησαν βροχή!

Επόμενος σταθμός της «καριέρας» των παιδιών ήταν ο αγώνας, μέσω της τέχνης, κατά του ρατσισμού με την παράσταση «Από την Αλβανία στη Λάρισα», σε διασκευή του έργου του εκπαιδευτικού Γιάννη Τζήκα, το Μάιο του 2012.

P1010078

Στην παραδοσιακή, πλέον, για το σχολείο μας χριστουγεννιάτικη γιορτή, το Δεκέμβριο του 2012 η ομάδα μας παρουσίασε το έργο «Σφαίρα αταξίας» που έγραψαν ο Γιώργος Νταρμπινιάν και η Φένια Νασιούλα. Θέμα του έργου η δοκιμασία των ανθρώπινων συναισθημάτων τις γιορτινές ημέρες. Και στα 3 αυτά έργα τα εντυπωσιακά ζωγράφισε και επιμελήθηκε η μαθήτρια – μέλος της ομάδας μας Ελευθερία Φιλοκώστα.

Κορύφωση της μέχρι τώρα πορείας της ομάδας αποτέλεσε η παρουσίαση του έργου «Σύγχρονη Λυσιστράτη» με το οποίο εξέπληξαν και ψυχαγώγησαν το κοινό, στην πρώτη τους επαγγελματικού επιπέδου εμφάνιση  στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας, όπου έλαβαν μέρος στην Εβδομάδα Θεάτρου που διοργάνωσε η ΔΔΕ Λάρισας. Η ίδια παράσταση «ανέβηκε» στο τέλος της χρονιάς και στην πλατεία του Αρμενίου, όπου τα ταλέντα μας γνώρισαν την αποθέωση!

DSCN0233

Παρόλο που η «μικρή» αυτή ομάδα μεταμορφώθηκε σταδιακά σε «μεγάλη», δεν θα σταματήσει εκεί. Αντίθετα τα παιδιά, κάνοντας φέτος στροφή στο αρχαίο πλέον δράμα, ετοιμάζονται να «ανεβάσουν» την τραγωδία «Ευμενίδες» του Αισχύλου, με την οποία θα επιδιώξουν να συμμετάσχουν στο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, που θα διοργανωθεί τον Απρίλιο του 2014 στο Εκκλησιαστήριο της Μεσσήνης.

Τελικά, ένα ερώτημα πλανάται πάνω από τον κάμπο: πρόκειται για μαθητές ή για επαγγελματίες; Πάντως, πρόκειται σίγουρα για ταλέντα! Τα οποία μάλιστα, ετοιμάζοντας τη διάδοχη κατάσταση, περνούν τη σκυτάλη στην επόμενη γενιά ταλέντων του σχολείου μας με επίκεντρο τη Γ’ Γυμνασίου. Νεότερα στο επόμενο φύλλο!

Φάνης Τσίκας

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης