ΘΕΑΤΡΙΚΗ1

Η θεατρική ομάδα του Λυκείου Αρμενίου στα «Τοπία του αρχαίου δράματος»

0

Η θεατρική ομάδα του Λυκείου Αρμενίου συμμετέχει στην καινοτόμο εκπαιδευτική δράση «Στα Τοπία του Αρχαίου Δράματος», μια σύμπραξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, που εκπροσωπείται από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας,  και του Θεσσαλικού Θεάτρου, ….

christmascarol

Η διασημότερη χριστουγεννιάτικη ιστορία

0

Χριστούγεννα και ίσως η πιο διάσημη ιστορία στον κόσμο είναι αυτή που έγραψε ένας άγγλος συγγραφέας πριν 170 χρόνια. Ποια είναι αυτή;  Μα… τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα του Κάρολου Ντίκενς. Το βιβλίο κυκλοφόρησε στις 19 Δεκεμβρίου ….

Lion_(2016_film)

LION και Citizenfour: οι κινηματογραφικές μας προτάσεις για το Δεκέμβριο

0

Μια ταινία και ένα ντοκιμαντέρ είναι οι κινηματογραφικές μας προτάσεις για την επόμενη εβδομάδα. Η ταινία που σας προτείνουμε είναι το LION, μια δραματική ταινία με πολύ καλές κριτικές, σε σκηνοθεσία του Γκαρθ Ντέιβις. Ο ….

ΕΜ

Ένιο Μορικόνε – όταν η μουσική συνάντησε τον κινηματογράφο

0

Η Ελευθερία Φιλοκώστα, η ταλαντούχος και παραγωγικότερη συντάκτις της εφημερίδας μας, γράφει και επιλέγει κομμάτια από τις δημιουργίες του μεγάλου Ιταλού μουσικού που συνέδεσε το όνομά του με τα γουέστερν-σπαγγέτι του Σέρτζο Λεόνε, αλλά του οποίου ….

κσ

Κουν και Στανισλάφσκι – 2 κορυφαίες μορφές του θεάτρου

0

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Θεατρολογίας, η Δέσποινα Ζιάκα και η Νικολέτα Κουκουμάνη αναζήτησαν στοιχεία για 2 εξέχουσες προσωπικότητες του θεάτρου, τον Κονσταντίν Στανισλάφσκι και τον Κάρολο Κουν. Κονσταντίν Σεργκέβιτς Στανισλάφσκι, ο θεμελιωτής της θεατρικής ….

0.

Ρίτα – η «βασίλισσα» του λαϊκού τραγουδιού

1

Της Ελευθερίας Φιλοκώστα, Γ” Λυκείου Η Ρίτα Σακελλαρίου είναι μία από τις σημαντικότερες (αν όχι η σημαντικότερη) λαϊκές τραγουδίστριες που έχουν περάσει από το ελληνικό τραγούδι. Γεννήθηκε στη Σητεία της Κρήτης 22 Νοεμβρίου. Ο πατέρας ….

0

Μουσική και παιδί – σχέση ζωής!

0

Της Γεωργίας Μπακαλοπούλου, Α” Γυμνασίου Μουσική είναι η τέχνη που οργανώνει ήχους με σκοπό τη σύνθεση και την εκτέλεση ενός μουσικού έργου. Η μουσική είναι το πιο περίεργο πράγμα, καθώς έχει τη δυνατότητα να γεννήσει τα πιο αντιφατικά ….

7

Χαλεπάς – από την τραγωδία στη δόξα

0

Η Νεφέλη Τσαγγάρη παρουσιάζει την τραγικότερη αλλά και πιο ένδοξη μορφή της νεοελληνικής γλυπτικής, τον Γιαννούλη Χαλεπά. Ο Γιαννούλης Χαλεπάς είναι για την νεοελληνική γλυπτική η μεγάλη τραγική της μορφή. Η καταγωγή του από οικογένεια ….

7

Κουέντιν Ταραντίνο… ο καλύτερος σκηνοθέτης – σεναριογράφος – ηθοποιός της εποχής μας!

0

Η Ελευθερία Φιλοκώστα γράφει για τον κορυφαίο και πολυβραβευμένο Αμερικανό σκηνοθέτη και σεναριογράφο Κουέντιν Ταραντίνο. Ο Κουέντιν Ταραντίνο γεννήθηκε 27 Μαρτίου (Χρόνια πολλά, Κουέντιν!) 1963 στο Νόξβιλ του Τενεσί. Ο πατέρας του ήταν ηθοποιός και ….