
Για το κυρίως πιάτο…
ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
Για 4 άτομα
ΥΛΙΚΑ
- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο με την πέτσα
- 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φετάκια
- ½ φλιτζάνι ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε κομμάτια
- Ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές σούπας βαλσάμικο ξύδι
- 2 κ. σούπας μουστάρδα
- 2 φύλλα δάφνη
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιέρι
- ½ φλιτζάνι σταφίδες
- 2 πορτοκάλια ξυσμένα κατά το ήμισυ και κομμένα σε χοντρές φέτες
- Μια πρέζα κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μαρινάρετε το κοτόπουλο αποβραδίς. Βάλτε σε γαβάθα μερικές κουταλιές ελαιόλαδο, το βαλσάμικο ξύδι, τα φύλλα δάφνης ,το σκόρδο , τις ελιές και τη μουστάρδα. Τοποθετήστε τα κομμάτια κοτόπουλο στη γαβάθα και γυρίστε τα ,να αλειφτούν με τη μαρινάδα από όλες τις πλευρές. Σκεπάστε και διατηρήστε τα στο ψυγείο.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βάλτε το κοτόπουλο και τη μαρινάδα σε πυρίμαχο σκεύος που να χωρά σφιχτά τα κομμάτια. πασπαλίστε με αλάτι και μπόλικο πιπέρι. Προσθέστε τις σταφίδες και τα κομμάτια του πορτοκαλιού, πασπαλίστε με λίγη κανέλα και ψήστε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. Δοκιμάστε , διορθώστε τη γεύση και σερβίρετε αμέσως, μαζί με πουρέ πατάτας ή ταλιατέλες με βούτυρο.
Και για το επιδόρπιο…
ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
ΥΛΙΚΑ
- 2 πακέτα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
- 250 γρ. γάλα -1/2 σφηνάκι κονιάκ
-1 πακέτο φιλέ αμύγδαλα καβουρδισμένα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
-1 κουτί ζαχαρούχο βλάχας
-1 κουτί μόρφατ (χτυπάμε μαζί, γίνεται μια αφράτη σαντιγύ)
- λίγη βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτάμε τα μπισκότα στο γάλα με το κονιάκ και κάνουμε στρώσεις σε ένα πυρέξ με
μπισκότα και κρέμα εναλλάξ. Η τελευταία στρώση γίνεται με κρέμα. Γαρνίρουμε με φιλέ αμυγδάλου ή τριμμένη κουβερτούρα. Το βάζουμε στο ψυγείο και αφού παγώσει το κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Ιωάννα Μουστέλη