«Για να παίξεις μουσική, πρώτα απ’ όλα πρέπει να έχεις «μουσικό μυαλό»» – Συνέντευξη με μουσικό παραγωγό και dj

dj3

Η συντάκτρια της Αρμέ-news Ιωάννα Φιλοκώστα  συνάντησε έναν νέο μουσικό και πετυχημένο DJ, τον Πάνο Ντελόπουλο, και προσπάθησε να μάθει και να μοιραστεί μαζί σας τα μυστικά της δουλειάς του!

Πριν από πόσα χρόνια ξεκίνησες να ασχολείσαι με τη μουσική;
Ξεκίνησα να ασχολούμαι με τη μουσική από τα 12 μου, όταν άρχισα να παίζω ντραμς για 3 χρόνια, ενώ γνωρίζω και αρμόνιο.

Ποια ήταν η αφορμή για να ξεκινήσεις;
Η αφορμή δόθηκε καθώς παρακολούθησα αρκετά μουσικά φεστιβάλ με διάφορους djs και έτσι αποφάσισα να το ξεκινήσω ως χόμπι – αν και τώρα πλέον είναι επάγγελμα!

Ποιοι είναι κατά τη γνώμη σου οι σημαντικότεροι στο χώρο σου;
Θεωρώ ότι υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι, όπως είναι ο Hardwell – θεωρείται ο Νο 1 DJ στον κόσμο τώρα. Άλλοι …είναι οι Dimitris vegas & Like Mike, Laldback Luke, Swedish House Mafia (Sebastian ingrosso, Axwell και Steve Angello).

Πώς νιώθεις ασχολούμενος επαγγελματικά με τη μουσική ως DJ;
Νιώθω ότι, στα χρόνια  που ασχολούμαι επαγγελματικά, έχω κάνει μεγάλη θα έλεγα πρόοδο στην ενασχόλησή μου και αυτό οφείλεται στην τεράστια προσπάθεια που έχω καταβάλει με τη μουσική γενικά… και αυτό αναγνωρίζεται στα μαγαζιά όπου παίζω.
ΝΤ1

Αλήθεια, σε ποια μαγαζιά έχεις εμφανιστεί;
Εδώ και 4 χρόνια είμαι βασικός DJ σε cafe-club που βρίσκεται στο Στεφανοβείκιο, ενώ κάθε Παρασκευή δουλεύω στο Αρμένιο εδώ και μερικους μήνες. Το διάστημα 2011-12 εμφανίστηκα σε καλοκαιρινό κλαμπ ως guest.

Έχω παίξει επίσης σε μαγαζιά του Βελεστίνου και του Βόλου. Το περασμένο καλοκαίρι έπαιξα ως guest στο φανταστικό πάρτι νεολαίας που είχε γίνει στον Άγιο Γεώργιο.

Η δουλειά αυτή είναι απαιτητική και κουραστική;
Στις αρχές ναι, κουραζόμουν πάρα πολύ. Γύριζα σπίτι μου και κατέρρεα! Όμως τώρα πλέον έχω συνηθίσει.

Βρίσκει εύκολα δουλειά ένας DJ στις μέρες μας;
Πλέον όχι, γιατί πρέπει να έχεις διασυνδέσεις, για να παίξεις. Τώρα πια οι περισσότεροι επιχειρηματίες του χώρου δεν ενδιαφέρονται για τη μουσική που παίζεις ούτε καν για τον τρόπο. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να γεμίζει το μαγαζί τους με κόσμο!

Τι σε εμπνέει να συνεχίζεις να παίζεις μουσική;
Για να παίξεις μουσική, πρώτα απ’ όλα πρέπει να έχεις «μουσικό μυαλό» , μουσικό αφτί, στιλ και άποψη. Έτσι εμπνέομαι και παίζω!

Υπάρχουν ανταγωνιστές στη δουλεία σου;
Φυσικά και υπάρχουν! Είναι αρκετοί οι οποίοι στην προσπάθεια τους να διακριθούν μεταχειρίζονται ανέντιμα μέσα. Πολλοί προσπαθούν να «ρίξουν» ο ένας τον άλλο!

Εχεις δεχτεί αρνητικά σχόλια για τη δουλεία σου;
Αμέτρητα! Και ακόμη ακούω γιατί είναι κάποιοι που δεν θα σταματήσουν ποτέ…σε κάποιους αρέσει η μουσική μου σε κάποιους άλλους πάλι όχι. Είναι οι ονομαζόμενοι «haters»!

Πώς νιώθεις όταν παίζεις μουσική;
Ένα πολύ γλυκό συναίσθημα που με καθηλώνει και πολλές φορές είναι απερίγραπτο!

ΝΤ2
Πώς νιώθεις γι’ αυτά που έχεις καταφέρει μέχρι τώρα;
Νιώθω απλά υπέροχα γι’ αυτά που έχω καταφέρει να κάνω και σε όλους αυτούς που με στηρίζουν θέλω να πω ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ γιατί αυτοί δεν με αγαπούν μόνο σαν μουσικό αλλά και σαν άνθρωπο!

Έχεις σκεφτεί να σταματήσεις κάποτε να ασχολείσαι με τη μουσική;
Να σου πω την αλήθεια τώρα ειδικά δεν το σκέφτομαι καθόλου!  Πιστεύω όμως πως θα αργήσει η μέρα που θα ξυπνήσω ένα πρωί και θα πω: «Εντάξει, αυτό ήταν, σταματάω εδώ». Νομίζω όμως ότι αποκλείεται να συμβεί αυτό, να εγκαταλείψω για πάντα τη μουσική!

Πόσο αγαπάς αυτό που κάνεις;
Με μία λέξη: ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ!

Ευχαριστούμε πολύ Πάνο!
Εγώ ευχαριστώ παιδιά!

1 Σχόλιο

Υποβολή απάντησης