ΕΛΛΑΔΑ!!!

ΕΛΛΑΔΑ

Της Βάσως Καλτσογιάννη, Α”  Λυκείου

      Εκεί  που τελειώνει η χερσόνησος του Αίμου , αρχίζει η Ελλάδα. Το σταυροδρόμι των ηπείρων, η « χώρα του φωτός» όπως έχει ονομαστεί. Ο Αιγαίας  αυτοκτονεί και βαπτίζει έτσι τα καταγάλανα νερά που στολίζουν τη χώρα μας. Διάσπαρτα νησιά, δαντελένιες ακτές, καταπράσινες εκτάσεις και φιλόξενοι άνθρωποι είναι το μόνιμο φόντο της πατρίδας μας. Για αυτό το λόγο το ερώτημα αν αξίζει να είμαστε περήφανοι για τη χώρα μας μοιάζει ρητορικό.

Santorini_Fira_Cyclades_Islands_Greece

         Η πρώτη χώρα που εμφανίζεται στην ιστορία είναι η Ελλάδα. Η αρχαία Ελλάδα  αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για όλους τους ανθρώπους σε όλες τις εποχές. Εκεί αναπτύχθηκε ένας λαμπρός πολιτισμός που αποτελεί ακόμη και σήμερα  αφορμή θαυμασμού της χώρας μας. Οι πρόγονοί μας με τα πενιχρά μέσα που διέθεταν κατασκεύασαν τεράστια μνημεία πολιτισμού .  Ο Παρθενώνας, η Επίδαυρος και οι Δελφοί  κοσμούν  την εύπλαστη  και αέναα ανπτυσόμενη χώρα μας. Αξίες όπως η ελευθερία, η δημοκρατία και η φιλοσοφία αναπτύχθηκαν στην πατρίδα μας για αυτό και θεωρείται χώρος γονιμοποίησης του πνεύματος. Ότι είναι η καρδιά για τον άνθρωπο είναι  η Ελλάδα για την ανθρωπότητα. Αξίζει να σημειωθεί η άποψη του Γκαίτε ο οποίος τονίζει το θαυμασμό του για την Ελλάδα και παραπέμπει λέγοντας χαρακτηριστικά διαβάστε τους αρχαίους έλληνες. Η Ελλάδα προσέφερε τόμους ιστορίας  και η προσφορά της αυτή είναι απαράμιλλη.  Ο Αισχύλος, ο Σοφοκλής,  ο Ευριπίδης   και ο Αριστοφάνης έδωσαν μια άλλη νότα στις τραγωδίες και κωμωδίες αντίστοιχα και γενικά στον πολιτισμό της. Η πατρίδα μας είναι στην πραγματικότητα ένας πολιτιστικός θησαυρός.

ΚΑΡΥΑΤΙΔΕΣ

         Ωστόσο η Ελλάδα είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για την εξαιρετική γεωγραφική της θέση. Δίκαια θεωρείται ως η σύγχρονη γη της επαγγελίας. Έχει μια πολύ καλή γεωγραφική θέση και διαθέτει καταπράσινες εκτάσεις  αλλά και υπέροχες παραθαλάσσιες περιοχές. Εδώ παντρεύονται τα καταγάλανα νερά με τη φυσική βλάστηση της χώρας. Πολλά νησιά  περιβάλλουν και στολίζουν την όμορφη και ξεχωριστή πατρίδα μας κάνοντας την ένα ειδυλλιακό μέρος.  Επίσης  το κλίμα είναι ήπιο και βοηθά τις εργασίες των κατοίκων της. Ο τόπος  παράγει τόσα αγαθά  που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν φτωχοί, μόνο πλούσιοι. Μια πολύπλοκη ακτογραμμή ξεκινά από το ιόνιο πέλαγος, περνά από την όμορφη Κρήτη και καταλήγει στο αιγαίο πέλαγος.

ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ

      Και επίσης αγαπάμε την Ελλάδα για τους υπέροχους έλληνες. Οι κάτοικοι της Ελλάδας χαρακτηρίζονται από φιλοξενία και κατέχονται από κέφι και γλέντι. Τους διακατέχει ειλικρίνεια αλλά και συλλογικότητα .Με μια ιστορική αναδρομή ανακαλύπτει κανείς πως εδώ μεγαλούργησαν σπουδαίοι άνθρωποι. Ο Σωκράτης, ο Αριστοτέλης και ο Πρωταγόρας δίνουν τη σκυτάλη στους νεότερους τους όπως τον Καβάφη, τον Ελύτη και τον Σεφέρη για να συνεχίσουν το έργο τους.

ΕΛΥΤΗΣ1

      Συνοψίζοντας, ανακαλύπτει κανείς τη σπουδαιότητα της πατρίδας για αυτούς τους υπέροχους και σοφούς ανθρώπους που την εκπροσωπούν. Αποτελεί μέχρι και σήμερα  αγαπημένο προορισμό για όλους όχι μόνο για τις φυσικές  ομορφιές που διαθέτει αλλά και για την μεγάλη και ενδιαφέρουσα ιστορία που διαθέτει. Αξίζει λοιπόν να είμαστε υπερήφανοι για αυτήν…

The_Cyclades_Islands_at_Sundown_Greece

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης