Γυναίκα: Όχι μόνο το Ωραίον αλλά και το παντοδύναμο φύλο!

ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΓΩΝΑΣ

Με αφορμή τον επερχόμενο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, στις 8 Μαρτίου, η συντάκτρια της Αρμέ-news Φένια Χατζοπούλου επιμελείται της αναζήτησης για το … άλλο μισό του ουρανού!

       Σύμφωνα με έναν τυπικό ορισμό, γυναίκα είναι ο ενήλικος άνθρωπος που έχει τις ιδιότητες του γυναικείου ανθρώπινου φύλου, όπως για παράδειγμα η εγκυμοσύνη.

    Δε χρειάζεται τεράστια ανάλυση για να ορίσεις μια γυναίκα: Αρκούν λίγα λόγια. Η Γυναίκα στην παλαιότερη εποχή ήταν υποβαθμισμένη,αλλά αυτό βέβαια δεν ισχύει και σήμερα – τουλάχιστον παντού… Σήμερα η γυναίκα είναι η ανεξάρτητη, αυτοδύναμη, αυτόνομη, αυτοσυντήρητη, αυτάρκης. Αυτό όμως δεν ισχύει για όλες τις γυναίκες. Εξάλλου όπου υπάρχουν κανόνες υπάρχουν και εξαιρέσεις!

ΓΥΝΑΙΚΑ2
               Η Γυναίκα επίσης είναι το τέρμα, η λύτρωση. Οι πιο σημαντικές «έννοιες» στον κόσμο είναι γένους θηλυκού. Έχουμε και λέμε: αγάπη, ελευθερία, ζωή, αρετή, ευτυχία, χαρά, ηρεμία, γαλήνη. Ακόμα και η μητέρα Γη είναι γυναίκα. Με λίγα λόγια γυναίκα είναι η ολότητα!

             Άραγε “Τι εστί γυναίκα;“ Όσο και αν προσπαθούμε είναι  αδύνατο να ορίσουμε την ύπαρξη “γυναίκα’ με λογικούς όρους. Αλλά αυτό είναι όλη η μαγεία. Με βάση τις εμπειρίες του κάθε άνδρας μπορεί να ορίσει τη γυναίκα, αλλά κανείς, ούτε άντρας ούτε γυναίκα δεν ξέρει την σωστή απάντηση.  Αν όντως υπάρχει σωστή απάντηση.

          Το να ορίσεις τη γυναικεία οντότητα, και μάλιστα μέσα σε λίγες λέξεις, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ας μιλήσουμε λοιπόν και με γεγονότα. Γυναίκα σημαίνει να βάζεις μπροστά τα θέλγητρά σου κάνοντας τον ανδρικό πληθυσμό να τρέχει από πίσω σου και παράλληλα στα πέντε, δέκα, δεκαπέντε επίπεδα ανάλυσης της σχέσης σου να κουράζεις αφόρητα το έτερο ήμισυ και εκείνος … «να την κάνει Λούης«!

ΓΥΝΑΙΚΑ3

         Γυναίκα σημαίνει να φέρνεις βόλτα το σπίτι και τις ανάγκες της οικογένειας σου δουλεύοντας παράλληλα σαν το σκυλί. Χωρίς να βγάζεις κιχ, γιατί δεν γίνεται αλλιώς και όταν φτάσεις στα όριά σου να σπας τα σερβίτσια που με τόσο κόπο αγόρασες.

ΓΥΝΑΙΚΑ1

               Γυναίκα σημαίνει να τσαντίζεσαι για τη στραβή γραμμή του eyeliner την ώρα που αλλάζεις πάνες, βλέπεις ποδόσφαιρο, σχεδιάζεις πλάνο για το διευθυντή σου μέσα στον πανικό και φτιάχνεις το φαγητό χωρίς να είσαι σίγουρη για το αν θα  σου πετύχει. Εν ολίγοις,  η γυναίκα μπορεί να σημαίνει όλα τα παραπάνω μαζί και τίποτα από όλα αυτά.

Υ.Γ.

Κάποιοι μίλησαν (πολύ) πριν από εμάς, για εμάς. Ευχαριστούμε! Αλλά τώρα είμαστε κι εμείς δυνατές!

we-can-do-it1

Επιμέλεια:  Φένια Χατζοπούλου, Α” Λυκείου

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης