Ενημέρωση της Γ” Λυκείου από ψυχολόγο για διαχείριση του άγχους προ των εξετάσεων.

1

Της Νικολέτας Γάτου, Γ” Λυκείου

Ενόψει  των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ενημέρωση από ειδικό ψυχολόγο είχαν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου για το άγχος που συνδέεται με τις εξετάσεις. Η συντάκτρια της Αρμέ-news Νικολέτα Γάτου ήταν εκεί και ετοίμασε το σχετικό ρεπορτάζ!

3

 Πλησιάζοντας στον κρίσιμο «εξεταστικό Μάιο«, τα παιδιά της Γ” Λυκείου είχαν  την ευκαιρία να παρευρεθούν σε ενημέρωση με θέμα τη διαχείριση του άγχους για  τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Ο χώρος διεξαγωγής της εκδήλωσης ήταν η αίθουσα  διαδραστικού του Γυμνασίου-Λυκείου Αρμενίου. Την ενημέρωση παρείχε ο  ψυχολόγος  κ. Δημήτρης Παπαχατζόπουλος, διδάκτορας ψυχολογίας και  Διευθυντής του Λυκείου Νίκαιας ο οποίος μέσα σε ένα διάστημα 2 ωρών μας  συμβούλεψε πώς να διαχειριστούμε το άγχος μας κατά τη διάρκεια των    εξετάσεων.

Αρχικά, μας εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αγχώνονται τα παιδιά κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς αλλά ακόμα πιο πολύ το διάστημα των εξετάσεων.

Στη συνέχεια, μας υπέδειξε κάποιες μορφές άγχους και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί αυτό να επηρεάσει τη ζωή των τελειόφοιτων. Με χιουμοριστικά παραδείγματα μας έκανε να κατανοήσουμε πως το άγχος όταν βρίσκεται σε μεγάλη “ποσότητα” το μόνο που κάνει είναι να μας διαβρώνει. Αντίθετα, όταν υπάρχει σε μικρότερη μπορεί να μας αποτρέψει από μια “καταστροφή’.

Τέλος μας πρότεινε τρόπους έτσι ώστε να είμαστε ικανοί να το καταπολεμήσουμε και να μη μας καταβάλλει συνεχώς και επίσης να ζήσουμε

4 αυτήν την κρίσιμη σχολική χρονιά λίγο πιο χαλαρά. Ως μεθόδους περιστολής ή και καταπολέμησης του άγχους, λοιπόν, ανέφερε τη σωματική άσκηση, το κρύο μπάνιο, τον ύπνο και γενικότερα κάθε σωματική δραστηριότητα που θα βοηθήσει τον εγκέφαλο και θα μας χαλαρώσει!

Ήταν μια διαφωτιστική και ιδιαίτερα χρήσιμη ενημέρωση, ενόψει των δυσκολιών των επερχόμενων πανελλαδικών εξετάσεων, την οποία σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε κατά τον καλύτερο και επωφελέστερο δυνατό τρόπο!

2

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης