Περί του λεγομένου ισχυρού φύλου…

2

Της Γεωργίας Αξούγκα, της Α” Λυκείου.

Έναν μήνα μετά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, που η Αρμέ-news τίμησε με σχετικό άρθρο, ήρθε η ώρα να ακουστεί ο λόγος περί του άλλου μισού του ουρανού. Περί αντρών το ανάγνωσμα σήμερα. Η Γεωργία Αξούγκα ενέκυψε στο θέμα και το μελέτησε ενδελεχώς! Ιδού τα πορίσματα των ερευνών της! Κατόπιν τούτου, ο λόγος τώρα στους άμεσα θιγόμενους…

4Ο  όρος  «άνδρας» χρησιμοποιείται  για  ένα ενήλικο αρσενικό άνθρωπο. Υπάρχουν  ορισμένες   ανατομοφυσιολογικές   διαφορές του άνδρα  από τη γυναίκα. Το μυϊκό  του σύστημα  είναι πιο ανεπτυγμένο και έχει μεγαλύτερη σωματική  δύναμη. Τα κόκκαλα του είναι πιο χοντρά  και έχει λιγότερο λίπος. Το κρανίο του  είναι  πιο μεγάλο και ο εγκέφαλος του βαρύτερος, χωρίς αυτό να επηρεάζει την ευφυΐα του. Η λεκάνη του είναι πιο στενή, το δέρμα του είναι πιο τραχύ και υπάρχει τριχοφυΐα σε πολλά μέρη του σώματός  του. Έχει βαθύτερη  φωνή  και η αναπνοή  του  είναι  πιο βαριά. Τα ερυθρά  αιμοσφαίρια στο αίμα είναι περισσότερα. Ο σφυγμός  του  είναι  πιο αργός  και η θερμοκρασία του υψηλότερη. Η εφηβεία  αρχίζει στα δεκατέσσερα χρόνια του.

1Πολλοί  ισχυρίζονται  ότι ο άνδρας  αποτελεί το ισχυρό φύλο. Ειδικότερα, στο παρελθόν η δομή της οικογένειας ήταν Πατριαρχική. Δηλαδή  ο άνδρας  ήταν  ο κύριος  του σπιτιού, είχε την εξουσία  και ο  ίδιος  έπαιρνε  τις αποφάσεις. Ανάλογη συμπεριφορά έχουν και στη σημερινή εποχή  αρκετοί άνδρες, οι οποίοι  έχουν  αυταρχική  συμπεριφορά  και θέλουν  να επιβάλουν την γνώμη τους. Μερικοί χρησιμοποιούν  την βία ακόμη και μέσα  στα πλαίσια  της οικογένειας. Ένα άλλο  μειονέκτημα των ανδρών  είναι  ότι   είναι  ατομικιστές  με απαιτήσεις, καθώς  υπολογίζουν  μόνο  τον εαυτό τους. Επίσης, συχνά  τους διακρίνει ο εγωισμός, γιατί  επιμένουν  στην άποψη  τους και δεν παραδέχονται τα  λάθη τους. Πολλές  φορές  επιδιώκουν  την επιτυχία  και τον  υλικό  πλούτο  με κάθε  μέσο  και λειτουργούν  αλαζονικά και ανταγωνιστικά.

 

Βέβαια, διαθέτουν και κάποια πλεονεκτήματα. Είναι  ισχυροί και γενναίοι, λόγω της σωματικής  τους ρώμης  και θεωρούνται υπερασπιστές

5 της οικογένειας  από οποιαδήποτε απειλή. Συνήθως, βασίζονται στη λογική και στην ευφυΐα  τους και λειτουργούν  πρακτικά και αντικειμενικά. Είναι αποφασιστικοί, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, έχουν αγωνιστικό πνεύμα και δεν εγκαταλείπουν την προσπάθειά τους, όταν  πρόκειται να πετύχουν το στόχο τους. Ακόμη, αρκετοί άνδρες  είναι ευγενικοί, συμπεριφέρονται με ευπρέπεια, διακρίνονται για την ευαισθησία τους  κι έτσι  μπορούν να αναλάβουν το  ρόλο  του προστάτη των γυναικών και να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους!

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης