Το μυστήριων των λαών την Νότιας Αμερικής

pasted image 0

Αναταραχές ξεσπούν σε όλο τον κόσμο μετά από διαρροή ενός άκρως απόρρητου συμβουλίου μεταξύ Ρωσίας, Κίνας, ΗΠΑ και χωρών της νότιας Aμερικής. Τώρα θα αναρωτιέστε τι κρύβεται πίσω από το συμβούλιο αυτό και γιατί είναι τόσο απόρρητο; Γιατί κατέβηκαν τα άρθρα πάνω σε αυτό το θέμα στη Ρωσία και την Αμερική? Ας τα πάρουμε από την αρχή.

 Είναι ευρέως γνωστό πως οι  λαοί των Μάγια, των Ίνκας και των Αζτέκων αποκαλούσαν σπίτι τους την νότια Αμερική. Όμως αληθεύει αυτό? Ανταποκριτές μας από την Χιλή και την Κίνα αναφέρουν πως ο Χιλιανός πρόεδρος Γκάμπριελ Μπόρις άφησε υπονοούμενα για ανακάλυψη χαρακτηριστικών ναών αρχαίων λατινοαμερικάνικων φυλών στην Κίνα. Ρώσος βοσκός μαρτυρά πως οι αρχές έχουν κλείσει έναν συγκεκριμένο χώρο, όμως παρατηρεί από συγκεκριμένα σημεία μια περίεργη πυραμίδα. ΜΙΑ ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΩΝ ΙΝΚΑΣ!

Οποιονδήποτε κι αν ρωτούσε αρνιόταν να απαντήσει το οτιδήποτε. Το μόνο που κατάφερε ήταν να ξεχωρίσει τα γράμματα CIA στη μπλούζα ενός άνδρα. Έπειτα από αυτό το περιστατικό όλο και περισσότεροι άνθρωποι καταγγέλλουν τέτοιου είδους περιστατικά. Το σημαντικότερο ήταν η παρακάτω φωτογραφία που τραβήχτηκε σε μία πόλη της Κίνας.

Το πιο σοκαριστικό είναι πως ίδιες

φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί στις ΗΠΑ και Ρωσία. Στην Αίγυπτο έχουν ανακαλυφθεί τάφοι των Αζτέκων και σε βιβλία αναφέρονται οι Μάγια. Αυτό είναι αδύνατο, σύμφωνα με αυτά που γνωρίζουμε, καθώς τα πλοία της εποχής με το “ζόρι” μπορούσαν να ταξιδέψουν από την Αθήνα ως την Κρήτη. Ή μήπως όχι; Μπορούσαν οι φυλές αυτές να διανύσουν μία τέτοια απόσταση με ένα “σαπιοκάραβο” Σίγουρα όχι! Οπότε υπάρχει ένας λογικά πρωτόγνωρος για εμάς τρόπος μετακίνησης τον οποίο χρησιμοποιούσαν οι λατινοαμερικανοί. ΠΟΙΟΣ;

 Κάποιοι πιστεύουν απλά πως τα καράβια ήταν πιο εξελιγμένα από όσο πιστεύουμε και δεν ασχολούνται περεταίρω. Άλλοι ισχυρίζονται ότι έκαναν μία μεγάλη πορεία από την Xιλή έως την Aλάσκα και, όταν ήταν παγωμένη η θάλασσα, πέρασαν απέναντι. Με αυτή τη θεωρία όμως προκύπτει το ερώτημα: Υπήρχαν τότε ρούχα που μπορούσαν να σε κρατήσουν τόσο ζεστό; Ακόμα πιο απίστευτη κι όμως πιθανή είναι η περίπτωση, οι λαοί να είχαν αναπτύξει κάποιου είδους πρώιμες μορφές αεροπλάνων ή ακόμα και υποβρυχίων, κάτι που αλλάζει τελείως την ιδέα μας για αυτούς! Μία θεωρία συνομωσίας, θα λέγαμε, αναφέρει πως, διότι οι λαοί αυτοί είχαν σχέση με την μαύρη μαγεία, μπορούσαν να ΤΗΛΕΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ! Τέλος, η πιο αλλόκοτη θεωρία, που παρόλα αυτά είναι αρκετά συζητημένη, είναι η εμπλοκή εξωγήινων μορφών ζωής, όπως και η πιο ακραία άποψη της καταγωγής των λαών αυτών από εξωγήινα φύλα που μετανάστευσαν στον πλανήτη μας. Έχουν σχέση τα ΑΤΙΑ με αυτό? Έχουν βρεθεί εντελώς εξωγήινα αντικείμενα σε ανασκαφές στην νότια Αμερική.

Σας φάνηκαν περίεργα όσα ακούσατε? Βρεθήκατε στην κατάσταση να αναφωνείτε “ Τι ακριβώς σκέφτονταν αυτοί οι άνθρωποι?” Δεν είστε μόνοι. Μέχρι και εμείς οι ίδιοι κάνουμε τις ίδιες σκέψεις. Όλα αυτά για τον απλό λόγο του ότι, όσα διαβάσατε παραπάνω είναι απλά ΨΕΜΑΤΑ. ΆΣΧΕΤΕΣ ειδήσεις δηλαδή που μόλις κατέβασε ένα  μυαλό της 1ης γυμνασίου. Με διεθνή ορολογία FAKE NEWS.

Τα fake news δεν είναι απλά ανακριβείς πληροφορίες, αλλά πολλές φορές καθίστανται επικίνδυνες, σχεδιασμένες για να παραπλανήσουν, να αλλοιώσουν την πραγματικότητα ή ακόμα και να επηρεάσουν τις δημόσιες αποφάσεις.

 Τα fake news είναι παντού, ειδικά σε μια εποχή που ο καθείς ανεβάζει ό,τι θέλει σε ιστοσελίδες αλλά και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σαν να μην είναι αυτό αρκετό, αρκετοί αναγνώστες πιστεύουν ότι διαβάζουν και γίνονται υποστηρικτές τέτοιων εντελώς παράξενων ιδεών και απόψεων.

Οι ψευδείς ειδήσεις (fake news) δεν είναι ένα καινούργιο φαινόμενο. Πολλοί λένε πως, οι ψευδείς ειδήσεις αποτελούν μια μορφή κίτρινου τύπου ή προπαγάνδας που αποτελείται από σκόπιμη παραπληροφόρηση ή φάρσες διαδιδόμενες μέσω του παραδοσιακού τύπου, της μετάδοσης ΜΜΕ ή των διαδικτυακών κοινωνικών μέσων. Συχνά παρομοιάζονται με τις φήμες-κουτσομπολιά που διαδίδονται.

Από τις πιο επιβλαβείς επιπτώσεις των ψευδών ειδήσεων είναι νομικής φύσης, κι έχει να κάνει με τις πιθανές προσβολές των δικαιωμάτων στην πληροφόρηση και την έκφραση των ανθρώπων. Πολύ απλά, η ευκολία με τον οποίο τέτοιες ειδήσεις μπορούν να φτάσουν έναν χρήστη του Ίντερνετ, σε συνδυασμό με την υπερπληθώρα – ήδη διαθέσιμων και νέων – πληροφοριών, καθιστά τη διάδοσή τους εξαιρετικά εύκολη και βλαβερήΛόγω της ευκολίας δημιουργίας τους, μπορούν αυτές να είναι εξαιρετικά πειστικές κι αληθοφανείς.

 Ο κόσμος λαμβάνει λανθασμένες πληροφορίες που μπορεί να οδηγήσει σε λανθασμένες αποφάσεις, τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Η επίγνωση του φαινομένου, των χαρακτηριστικών, καθώς και των τρόπων με τον οποίο διαδίδεται, είναι το πρώτο βήμα προφύλαξης κατά ειδήσεων που έχουν σαν σκοπό παραπλανητικούς και κακόβουλους σκοπούς!

Οπότε ας προστατευτούμε από αυτό το είδος διασποράς ψεμάτων και ας αναφέρουμε ό,τι ύποπτο βλέπουμε.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης