των Μαριάννας Θεοδωρίδου και Αλεξίας Λάππα
Αν είσαι από αυτούς που τηρούν τις παραδόσεις ή απλώς κάνεις προσπαθείς να αποκλείσεις τις τροφές ζωικής προέλευσης από τη διατροφή σου, τότε αυτές οι συνταγές είναι σένα! Πάμε λοιπόν να δούμε 5 καταπληκτικές συνταγές που θα σε ευχαριστήσουν πολύ!
-
Vegan smoothie φράουλα μπανάνα
Υλικά:
- 50 γρ. μαλακό τόφου
-
1 ώριμη μπανάνα, κομμένη σε φέτες
-
150 γρ. φράουλες, κομμένες σε φέτες, συν μερικές επιπλέον για γαρνίρισμα
-
1 κουτ. της σούπας σιρόπι σφενδάμου
-
λίγο γάλα αμυγδάλου
-
πάγος
-
Εκτέλεση:
1. Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τον πάγο σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε καλά. Στη συνέχεια, αν είναι πολύ πηχτό το μείγμα, βάζουμε λίγο επιπλέον γάλα αμυγδάλου.
2. Γεμίζουμε δύο ποτήρια με άφθονο πάγο και μοιράζουμε το smoothie. Γαρνίρουμε με επιπλέον φράουλες.
- Μανιταροκεφτέδες
Αν λατρεύεις τα μανιτάρια και σου αρέσει να συνδυάζεις το παλιό με το μοντέρνο, αυτή η συνταγή είναι για σένα! Επιπλέον είναι πολύ νόστιμοι και εύκολοι.(Τους δοκιμάσαμε και φυσικά δεν είμαστε σεφ!)
Υλικά
- 500 gr μανιτάρια
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 0,5 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλεύρι
- 2 κουταλάκια baking powder
- Ελαιόλαδο( για το τηγάνισμα)
- Αλάτι
- Πιπέρι
-
Εκτέλεση
1. Βάζουμε σε μπλέντερ λαχανικών τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα ψιλοκόβουμε μέχρι το μείγμα να πάρει μορφή πουρέ.
2. Σ ’ένα μπολ ρίχνουμε το μείγμα λαχανικών, το μαιντανό,αλάτι και πιπέρι , baking powder και αλεύρι μέχρι το μείγμα να κολλάει λίγο στα χέρια όταν το πλάθουμε.
3. Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει.
4. Πλάθουμε τους μανιταροκεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές χωρίς όμως να τους έχουμε αλευρώσει.
5. Τέλος, τους βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το πολύ λάδι
- Gnocchi γλυκοπατάτας με σάλτσα μαϊντανού
ΥΛΙΚΑ:
-
3 γλυκοπατάτες
-
Αλάτι
-
Αλεύρι
-
2 ματσάκια μαϊντανού
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
4-5 καρύδια
-
Λίγο χυμό λεμονιού
-
2 κουταλιές ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Κάνουμε τρύπες στις γλυκοπατάτες με ένα πιρούνι και τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου για 40 λεπτά.
2. Πατάμε τις γλυκοπατάτες με το πιρούνι μέχρι να πολτοποιηθεί και ανακατεύουμε τον πουρέ τους με αλεύρι μέχρι να δημιουργηθεί ένα μαλακό ζυμάρι.
3. Χωρίζουμε τη ζύμη μας στα 4 και κάθε τεταρτημόριο το ζυμώνουμε στη μορφή μιας μεγάλης λωρίδας με πάχος.
4. Κόβουμε σε μικρά μαξιλαράκια τη λωρίδα και αλευρώνουμε ελαφρά το κάθε gnocchi.
5. Βράζουμε τα gnocchi μας για περίπου 5 λεπτά .
6. Φτιάχνουμε στο multi τη σάλτσα μας βάζοντας το μαϊντανό, το σκόρδο, τα καρύδια, το ελαιόλαδο, το λεμόνι και λίγο αλάτι.(ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΑΧΥΡΕΥΣΤΗ)
7. Τέλος, βάζουμε 2-3 κουταλιές από τη σάλτσα μας σε ένα τηγάνι μαζί με μια κουταλιά από το νερό που έβραζαν τα μακαρόνια για να γίνει λίγο πιο ρευστή και να δέσει καλύτερα. Όταν γίνει αυτό, προσθέτουμε τα gnocchi και ανακατεύουμε μέχρι όλα τα gnocchi να έχουν καλυφθεί με τη σάλτσα. Κι έτσι τώρα έχουμε τα πιο νόστιμα και vegan gnocchi που σίγουρα θα απολαύσεις !
- Νηστίσιμος κορμός
ΥΛΙΚΑ:
- 240 γρ. μαργαρίνη
- 240 γρ. γάλα βρώμης
- 240 γρ. ζάχαρη
- 40 γρ. κακάο
- 160 γρ. κουβερτούρα
- 450 γρ. μπισκότα νηστίσιμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη μαργαρίνη, το γάλα βρώμης, τη ζάχαρη, το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει το μείγμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
- Σπάμε τα μπισκότα, τα ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε.
- Απλώνουμε το μείγμα σε αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα, το τυλίγουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη ή ψυγείο μέχρι να σφίξει.
Ευχόμαστε να δοκιμάσετε και να απολαύσετε τις συνταγές αυτές!
Γράψτε ας κάτω στα σχόλια τις κριτικές σας.
Οι αρθρογράφοι
Μαριάννα Θεοδωρίδου και Αλεξία Λάππα