
ΥΛΙΚΑ:
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φωλιές φιδέ
350 γραμμάρια ρύζι καρολίνα
1 λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας λάδι
2 κ.σ. βούτυρο και 1 κ.σ. βούτυρο για το τέλος
1 λίτρο ζωμό κρέατος
Αλάτι, πιπέρι, κάρυ
Καβουρδισμένο κουκουνάρι κατά βούληση
Τριμμένο κεφαλοτύρι ( προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ξεπλένουμε το ρύζι σε σουρωτήρι για να φύγει το άμυλο, το περιχύνουμε με το χυμό του λεμονιού για να μείνει σπυρωτό κατά το βράσιμο και αφήνουμε να στραγγίξει καλά.
Ζεσταίνουμε το λάδι με το βούτυρο και ρίχνουμε το κρεμμύδι, σπάμε σε ψιλά κομματάκια το φιδέ και σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να σκουρύνει ο φιδές.
Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε μέχρι οι κόκκοι να γυαλίσουν και να μοιάζουν διάφανοι.
Προσθέτουμε το ζωμό του κρέατος, το αλάτι, το πιπέρι και το κάρυ. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά.
Όταν εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνεια του ρυζιού αυτό σημαίνει ότι είναι έτοιμο. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την εστία της κουζίνας και προσθέτουμε την 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, το κουκουνάρι και ανακατεύουμε ελαφρά με το πιρούνι. Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και με το καπάκι και αφήνουμε το ρύζι για 10 λεπτά. Σερβίρουμε και αν θέλουμε γαρνίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
( Από τη μαθήτρια Δήμητρα Γαβριήλ, Γ Υγείας)