
Και φυσικά τις Απόκριες δεν θα μπορούσε να λείπει η παραδοσιακή κολοκυθόπιτα. Συνταγή που ξυπνά παιδικές μνήμες.
Κολοκύθα πορτοκαλί
Κόβουμε την κολοκύθα σε μικρά κομματάκια και την μαγειρεύουμε, δηλαδή βάζουμε ένα μικρό κρεμμύδι, λίγο λάδι, λίγο ρύζι, κανέλα και γαρίφαλο, μία πρέζα αλάτι.
Αφού βράσει, ανακατεύουμε στη γέμιση καρύδια σε μικρά κομμάτια και τριμμένο αμύγδαλο, σταφίδες ξανθές και μαύρες. Αν θέλουμε, προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη ή μέλι.
Ανοίγουμε 4 φύλλα από τη ζύμη που έχουμε ήδη φτιάξει. Τοποθετούμε 2 φύλλα κάτω και 2 φύλλα πάνω από τη γέμιση.
Χαράσσουμε με το μαχαίρι την πίτα σε σχήμα ρόμβου το κάθε κομμάτι και ρίχνουμε σουσάμι. Την ψήνουμε, όπως όλες τις πίτες.
Καλοφάγωτη.
Καλές Απόκριες με τα όμορφα έθιμά μας και μην ξεχνάμε τα έθιμα είναι οι ρίζες μας.
Από την εκπαιδευτικό Μάρω Μόλβαλη