
- Πάντα πρωινό, αποτελεί το σημαντικότερο γεύμα για την πνευματική απόδοση.
- Ισορροπημένη καθημερινή διατροφή από όλες τις ομάδες τροφών, στις κατάλληλες ποσότητες.
- Τακτικές ώρες κατανάλωσης μικρών ποσοτήτων φαγητού για να εξα- σφαλιστεί η σταθερή τροφοδοσία του εγκεφάλου με γλυκόζη και να ελαττωθεί το αίσθημα κόπωσης που προκαλείται από την εντατική μελέτη.
- Υγιεινά σνακ, φρέσκα φρούτα, φυσικοί χυμοί, ανάλατοι ξηροί καρποί.
- Κατανάλωση κυρίως σπιτικού φαγητού.
- Αποφυγή μεγάλων πλούσιων σε θερμίδες ή δύσπεπτων γευμάτων που αυξάνουν το πεπτικό στρες, προκαλούν κόπωση και ελαττώνουν τη συγκέντρω ση.
- Αύξηση πρόσληψης υγρών σε τακτά χρονικά διαστήματα καθώς βοηθούν στη θερμορύθμιση του οργανισμού και συνδράμουν στη γενικότερα καλή λειτουργία του οργανισμού.
- Προσοχή στην καφεΐνη, η υπερκατανάλωση καφεΐνης επιτείνει την νευρικότητα και βλάπτει σοβαρά την πνευματική απόδοση.
Κατέχου Ιωάννα Μαρία
