ΥΛΙΚΑ:
1 ποτήρι λάδι
2 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη(Όχι καλά γεμάτο)
½ χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα πορτοκαλιού
Κονιάκ 2-3 κουταλιές
1 βανίλια
1 φαρινάπ αλεύρι
Μαρμελάδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε όλα τα υλικά με την παραπάνω σειρά σε μία λεκάνη εκτός της μαρμελάδας και ζυμώνουμε. Θα γίνει ένα όμορφο, αφράτο ζυμάρι. Απ΄ αυτό κρατάμε ένα μικρό μέρος για να πλέξουμε πάνω από τη μαρμελάδα και το υπόλοιπο το βάζουμε στο ταψάκι. Στη συνέχεια, αλείφουμε διάφορες μαρμελάδες και γλυκό κυδώνι και κανέλα. Παίρνουμε το ζυμάρι που κρατήσαμε και την στολίζουμε, κάνοντας κορδόνια. Την ψήνουμε στους 180 βαθμούς. Αφού την βγάλουμε από το φούρνο, μπορούμε να ρίξουμε ινδοκάρυδο και τρούφα σοκολάτας.
Προτείνεται για υγιεινό κολατσιό και συνοδευτικό για απογευματινό ελληνικό καφεδάκι.
( Από την εκπαιδευτικό Μάρω Μόλβαλη)