Το ΕΠΑΛ Καλλονής στην Πορτογαλία

erasmus3

ο Επαγγελματικό Λύκειο Καλλονής υλοποιώντας το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Μαθησιακής Κινητικότητας ΚΑ1 Erasmus+, πλήρως χρηματοδοτούμενο από το ΙΚΥ, με τίτλο «Περιβαλλοντικοί Κίνδυνοι για τον Εργαζόμενο στον Τομέα της Υγείας – Ελέγχοντας τους Κινδύνους», έφτασε στην Πορτογαλία.
Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 16 μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου Καλλονής από τον Τομέα Υγείας Πρόνοιας Ευεξίας της Β’ και Γ’ Τάξη. Οι συμμετέχοντες μαθητές, συνοδευόμενοι από τρεις συνοδούς εκπαιδευτικούς επισκέφθηκαν  το Πόρτο της Πορτογαλίας για δύο εβδομάδες κατά το χρονικό διάστημα από 11-02-2023 έως 26-02-2023.
Κατά την παραμονή τους στο Πόρτο παρακολουθήσαν σεμινάρια με θέμα τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον Τομέα της Υγείας και τους τρόπους ελέγχου των κινδύνων αυτών.
Παράλληλα συμμετείχαν σε τεχνικές και επαγγελματικές επισκέψεις σε Ιατρικό Κέντρο και Μικροβιολογικό Κέντρο στη Λισαβόνα.

Οι κάποιες από τις πολιτιστικές επισκέψεις περιλάμβαναν το Padrao dos Descobrimentos, ένα επιβλητικό μνημείο περιστοιχισμένο από αγάλματα Πορτογάλων θαλασσοπόρων εξερευνητών, την εκκλησία της Santa Maria Belem όπου μέσα βρίσκεται ο τάφος του Luis de Camòes και του Vasco da Gama, το εθνικό μουσείο των αμαξών και το μουσείο Νομισμάτων.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν μαθητές από Ρουμανία, Λετονία και Εσθονία. Μαζί τους επισκεφθήκαν το εθνικό παλάτι στη Sintra, έφτασαν στο δυτικότερο άκρο της Ευρώπης και απόλαυσαν τη θέα του Ατλαντικού σε όλο της το μεγαλείο.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης