Επίσκεψη στη Μικροζυθοποιία Σερρών «SIRIS» από τους τομείς Γεωπονίας & Πληροφορικής του ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου
Την Τρίτη 8 Μαρτίου του 2015, οι τομείς της Γεωπονίας & της Πληροφορικής πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της πρώτης Μικροζυθοποιίας Σερρών & Β. Ελλάδας «Siris MicroBrewery».
Ο επιχειρηματίας – εμπνευστής της επιχείρησης, Γιάννης Μαρμαρέλλης μας ξενάγησε στις εγκαταστάσεις της μικροζυθοποιίας, ακολουθώντας όλα τα στάδια παραγωγής της μπύρας: βυνοποίηση, ζυθοποίηση, ζύμωση, φιλτράρισμα & εμφιάλωση. Ενημερωθήκαμε για το ότι όλες οι παραπάνω παραγωγικές διαδικασίες πραγματοποιούνται με απόλυτα φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους που εξασφαλίζουν τη μείωση του οικολογικού τους αποτυπώματος στο ελάχιστο δυνατό.
Μας εξήγησαν πως η επιχείρηση στήθηκε με έναν υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό που συναντάται για πρώτη φορά σε ελληνικό μικροζυθοποιίο μέχρι σήμερα. Η φιλοσοφία της σερραϊκής μικροζυθοποιίας εστιάζεται στη μικρή παραγωγή και όχι στη μαζικότητα φρέσκιας, απαστερίωτης μπύρας υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών. Επιλέγοντας τις καλύτερες ποιοτικά βύνες και ποικιλίες λυκίσκου από όλο τον κόσμο και επενδύοντας στην τεχνογνωσία, η μικροζυθοποιεία SIRIS προσφέρει νέες προτάσεις στον Ελληνικό γαστρονομικό χάρτη με 4 πρωτότυπες γεύσεις της μπύρας VOREIA. Τα προϊόντα αυτά επάξια συναγωνίζονται τις γνωστότερες μπύρες μικροζυθοποιίων παγκοσμίως, γεγονός που μας εξέπληξε ευχάριστα .
Ακολούθησε συζήτηση του κ. Μαρμαρέλλη με τους μαθητές & καθηγητές του σχολείου μας, γύρω από την οργάνωση, διαφήμιση και προώθηση του προϊόντος.
Ευχαριστούμε θερμά για την άψογη ξενάγηση, καθώς επίσης και για το πολύ ζεστό & φιλόξενο κλίμα που δημιούργησε το προσωπικό της επιχείρησης καθ΄όλη τη διάρκεια της επίσκεψής μας.
Σχολιάστε
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.