Διαγωνιστικοί πειραματισμοί

ΑΠΟ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΣΣΗΡΟΥ - Φεβ• 18•15

αρχείο λήψης

Το Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015 συμμαθητές/τριες του Σχολείου μας συμμετείχαν στο 2ο Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργικών Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών για μαθητές Γυμνασίου.

Ο διαγωνισμός αυτός διοργανώνεται από το 1ο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Θεσσαλονίκης «Μανόλης Ανδρόνικος» σε συνεργασία με το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και το Γυμνάσιο Βαθυλάκου.

Οι συμμαθητές/τριες μας που συμμετείχαν στο διαγωνισμό σχηματίζοντας τριμελείς ομάδες ήταν η Χαλκίδου Ελευθερία, η Λαζαρίδου Ευστρατία, ο Σγουρίδης Ανδρέας, η Κουτρώτσιου Αθανασία, ο Κουτρώτσιος Πολυχρόνης, ο Μουρτσιώκης Στέφανος, η Βλάχου Ελισάβετ, η Καλαθά Ελισάβετ, ο Κυνηγός Απόστολος. Τους συνόδεψαν οι γονείς τους και η καθηγήτρια κ. Κολτσιάκη Βαΐτσα.

Η συμμετοχή μας σε αυτό το διαγωνισμό ήταν για εμάς πρωτόγνωρη και περισσότερο διασκεδαστική από ό,τι περιμέναμε. Αρχικά, μας είχε καταλάβει το συνηθισμένο άγχος κάθε διαγωνισμού, αλλά το ξεπεράσαμε γρήγορα σκεφτόμενοι ότι αυτοσκοπός μας δεν ήταν το αποτέλεσμα και η θέση που θα παίρναμε, αλλά η εμπειρία που θα αποκτούσαμε. Μέσα από αυτό το διαγωνισμό, συνειδητοποιήσαμε τη δύναμη και την αποτελεσματικότητα της ομαδικότητας. Με τα πειράματα που πραγματοποιήσαμε, συμπεράναμε ότι πράγματα που είναι συνηθισμένα στην καθημερινή μας ζωή, τα θεωρούσαμε τόσο δύσκολα και πολύ μακριά από την πραγματικότητα. Διαπιστώσαμε ότι η επιστήμη, μπορεί τελικά να μας διασκεδάσει και να μας ευχαριστήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Παίρνοντας μέρος σε ένα τέτοιο διαγωνισμό, νιώσαμε περήφανοι και ικανοί να κάνουμε και άλλα πράγματα, έξω από τα τετριμμένα. Μας άρεσε πολύ η όλη διαδικασία και ελπίζουμε να ξαναπάρουμε μέρος σε παρόμοιο διαγωνισμό.

Ελευθερία Χαλκίδου

Σχολιάστε

Top