Ψυχαγωγία

ΑΠΟ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΣΣΗΡΟΥ - Φεβ• 18•15

images

Όλοι έχουμε την ανάγκη της ψυχαγωγίας κι όλοι την αναζητούμε γιατί είναι στιγμές ξεκούρασης και ανάπαυλας στην καθημερινότητά μας. Η ψυχαγωγία μας τονώνει και φρεσκάρει το νου και τις δυνάμεις, ανανεώνει και αναζωογονεί τις ικανότητές μας.

Σήμερα ο άνθρωπος νιώθει επιτακτικά την ανάγκη της γιατί είναι μεγάλη η σωματική, μα περισσότερο η ψυχική κούρασή του, που οφείλεται στο καθημερινό άγχος και την αδιάκοπη αναζήτηση υλικών αγαθών. Γι” αυτό το λόγο αναζητά την ψυχαγωγία.

Η ψυχαγωγία συνήθως συνδέεται με τη  διασκέδαση, η οποία είναι απαραίτητη. Φτάνει όμως να μην ξεπερνά τα όρια, δηλαδή να γίνεται πάθος ή τρόπος ζωής. Όταν ο άνθρωπος πέφτει σε καταχρήσεις και οδηγείται σε ανήθικες πράξεις, δεν ψυχαγωγεί το πνεύμα και την ψυχή του και δεν ξεκουράζει το σώμα του. Αντίθετα βλάπτει το σώμα και την ψυχή του.

Μια καλή ψυχαγωγία και μια πραγματική διασκέδαση μπορεί να είναι μια βόλτα με φίλους, μια επίσκεψη στους συγγενείς ακόμα και σε διάφορα μουσεία. Επίσης, το άκουσμα ενός τραγουδιού και οτιδήποτε ανεβάζει το κέφι μας είναι ψυχαγωγία.

Η ψυχαγωγία δεν είναι μόνο ένα μέσο χαλάρωσης και διασκέδασης αλλά και ο τρόπος μόρφωσης μας. Είναι πηγή χαράς και αισιοδοξίας που μας ωθεί σε δημιουργικές πράξεις και αγώνα.

Βασιλική-Άννα Βλάχου

Σχολιάστε

Top