Τα νέα της τεχνολογίας

ΑΠΟ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΣΣΗΡΟΥ - Φεβ• 18•15

Α) Nέα αρχιτεκτονική υπολογιστών?

pci-architectureΗ Hewlett Packard ανακοίνωσε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μέσω του οποίου θα επιχειρήσει να αλλάξει εκ βάθρων τη βασική αρχιτεκτονική των υπολογιστών.

Βάση του προγράμματος, που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, είναι η δημιουργία ενός νέου τύπου υπολογιστή στον οποίο θα ενσωματωθούν νέες τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί από τα HP Labs, τον βραχίονα έρευνα και ανάπτυξης της Hewlett Packard.

Σύμφωνα με το Bloomberg η «Μηχανή», όπως ονομάστηκε ο νέος υπολογιστής, θα αποτελέσει το πρότυπο μίας νέας αρχιτεκτονικής υπολογιστών, που θα μπορούσε να «αντικαταστήσει τον εξοπλισμό των σημερινών data centers, με μία συσκευή στο μέγεθος ενός οικιακού ψυγείου».

Αν και δεν έχουν δοθεί πολλές λεπτομέρειες στη δημοσιότητα, η «Μηχανή» θα ενσωματώνει μία νέα τεχνολογία μνήμης που ονομάζεται memristors, η οποία πρόκειται να αντικαταστήσει τις σημερινές μνήμης DRAM.

Θα διαθέτει ακόμα συνδέσεις μεταφοράς δεδομένων υψηλής ταχύτητας απόφωτονικό πυρίτιο και ένα νέο λειτουργικό σύστημα που θα αναπτυχθεί από την HP, προσωρινά γνωστό με την ονομασία Machine OS.

Βασική παράμετρος του προγράμματος είναι η αντικατάσταση των σημερινών τεχνολογιών αποθήκευσης δεδομένων με μία «παγκόσμια μνήμη» η οποία θα αποτελείται από memristors.

Αυτή η νέα τεχνολογία μνήμης, η οποία ακόμη βρίσκεται σε στάδιο ανάπτυξης, θα χρησιμοποιεί ιόντα αντί για ηλεκτρόνια για την αναπαράσταση του δυαδικού κώδικα των υπολογιστών (1 και 0).

Ο συνδυασμός των νέων επεξεργαστών, της νέας τεχνολογίας μνήμης και των συνδέσεων από φωτονικά καλώδια θα επιτρέπουν τη μεταφορά δεδομένων με ταχύτητα έως και 6TB ανά δευτερόλεπτο.

Μάλιστα, αν και η «Μηχανή» προορίζεται να χρησιμοποιηθεί για την αντικατάσταση των σημερινών servers, η HP εργάζεται και σε μία παραλλαγή που θα βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Android και θεωρείται ότι μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία smartphones με αποθηκευτικό χώρο μεγέθους 100TB.

Για τις ανάγκες του προγράμματος, τα HP Labs της Hewlett Packard έχουν δεσμεύει τα 3/4 του συνολικού ερευνητικού προσωπικού τους και οι προβλέψεις θέλουν την έρευνα να διαρκεί ακόμη τρία χρόνια ή ακόμη και μέχρι το τέλος της δεκαετίας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Infoworld.

Β) Παρουσίαση των Windows 10

Windows10Windows 10 ονομάζεται το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη o αμερικανικός κολοσσός του λογισμικού.

Η ονομασία αυτή εξέπληξε τους περισσότερους αναλυτές του κλάδου, καθώς το πιο πρόσφατο λειτουργικό της εταιρείας είναι τα Windows 8, που σημαίνει ότι η Microsoft… «ξέχασε» τα Windows 9.

Όπως τονίστηκε στην πρώτη παρουσίαση του νέου λειτουργικού συστήματος, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στα μέσα του 2015, τα Windows 10 θα λειτουργούν σε ευρύ φάσμα συσκευών: από έξυπνα κινητά και ταμπλέτες, έως φορητούς και επιτραπέζιους υπολογιστές και κονσόλες Xbox.

Στο νέο λογισμικό επιστρέφει το μενού Εναρξη, το οποίο είχε αφαιρεθεί από τα Windows 8.

Η Microsoft είχε δεχθεί πλήθος διαμαρτυριών από τους χρήστες των Windows 8 (τα οποία απευθύνονταν, κυρίως, σε συσκευές με οθόνη αφής), πολλοί από τους οποίους είχαν υποστηρίξει ότι δεν είναι λειτουργικά.

Απόδειξη των αδυναμιών του λογισμικού είναι το γεγονός ότι πολλοί χρήστες των προϊόντων της Microsoft έχουν μείνει πιστοί στα παλαιότερα Windows 7, ή ακόμα και στα Windows XP, και δεν μετέβησαν ποτέ στα Windows 8.

Τα Windows 8 επιλέγονται μόλις από μία στις πέντε επιχειρήσεις καθώς η πλειονότητα εξακολουθεί να εμπιστεύεται τα Windows 7.

Μπορείτε να βρείτε τα Windows 10 Technical Preview ISO εδώ:

http://windows.microsoft.com/en-us/windows/preview-iso

 

Γ) Οι κίνδυνοι του Internet

images

  • Μεταφορά ιών ή κακόβουλων προγραμμάτων: Ο κύριος τρόπος διάδοσης των ιών σήμερα είναι μέσω Ηλεκτρονικόυ Ταχυδρομείου. Στην προσωπική μας ηλεκτρονική διεύθυνση μπορεί να έρχονται μηνύματα που περιέχουν ιούς. Μερικές από τις ενδείξεις που πρέπει να μας προβληματίζουν είναι: αν ο αποστολέας του μηνύματος είναι άγνωστος, αν δεν έχει θέμα το μήνυμα ή ακόμα , αν περιλαμβάνει πληροφορίες για ανέλπιστα δώρα.
  • Ιστοσελίδες με ανακριβείς πληροφορίες: Υπάρχουν ιστοσελίδες με ανακριβείς ή ψευδείς πληροφορίες που δημοσιεύονται εξαιτίας ημιμάθειας ή δόλου. Πρέπει λοιπόν να είμαστε επιφυλακτικοί για την αξιοπιστία μιας ιστοσελίδας ,πριν δώσουμε βάρος σε όσα γράφονται σε αυτήν.
  • Συζητήσεις με άγνωστα άτομα: Η Υπηρεσία Συνομιλίας (chat) μπορεί να σας φέρει σε επαφή με άτομα που δεν είναι ειλικρινή ως προς τον σκοπό για τον οποίον θέλουν να επικοινωνήσουν μαζί σας και προσποιούνται ως προς τις πραγματικές τους διαθέσεις. Δεν πρέπει να κάνουμε chat με άγνωστα άτομα.

Βασίλης Παπαγερίδης – Θανάσης Χατζηαντωνίου

 

ΠΗΓΕΣ

  • http://www.naftemporiki.gr
  • http://www.tanea.gr

Σχολιάστε

Top