14th MUN – Διπλωμάτες στον ΟΗΕ από τα θρανία!

ΑΠΟ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΣΣΗΡΟΥ - Απρ• 30•16

Χωρίς τίτλο2

Την Πέμπτη 17, Παρασκευή 18 και Σάββατο 19 Μαρτίου, 16 συμμαθητές/τριες του Σχολείου μας από τις τάξεις Β’ και Γ’, συμμετείχαν στο 14ο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών (MUN), ένα Αγγλικό συνέδριο που διοργανώνεται εδώ και 14 χρόνια από το Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης.

Τους συμμαθητές/τριες μας, που συμμετείχαν, συνόδεψαν οι γονείς τους και η υπεύθυνη καθηγήτρια που ανέλαβε την προετοιμασία τους, η κυρία Παυλίδου Όλγα.

Τα μαθητικά αλλά και τα φοιτητικά Μοντέλα Ηνωμένων Εθνών (M.U.N.) είναι ευρύτατα διαδεδομένα σε παγκόσμια κλίμακα και διεξάγονται σε πολλά κράτη.

Η συμμετοχή μας σε ένα τέτοιο συνέδριο ήταν για μας κάτι το οποίο δεν είχαμε σκεφτεί ποτέ πριν να πραγματοποιήσουμε. Στην αρχή μας φαινόταν κάτι δύσκολο και μακρινό από τις δυνατότητές μας. Παρόλα αυτά, με την παρότρυνση της καθηγήτριάς μας, πήραμε την απόφαση να δηλώσουμε συμμετοχή και να αντιμετωπίσουμε τους φόβους μας.

Χωρίς τίτλο1

Μέσα από αυτό το συνέδριο, παιδιά από 37 σχολεία, από διαφορετικά μέρη της Θεσσαλονίκης και των γύρω Νομών, ήρθαν σε επαφή, αντάλλαξαν απόψεις, ιδέες και προσπάθησαν, με υπομονή και επιμονή, να βρουν και να προτείνουν λύσεις σε θέματα που απασχολούν και απειλούν όλο τον κόσμο. Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήξαμε ήταν ότι, με το διάλογο και τη συνεργασία μπορούμε να καταφέρουμε θαυμαστά πράγματα και να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόβλημα και δυσκολία.

Απολαύσαμε και ευχαριστηθήκαμε την κάθε στιγμή. Το πιο σημαντικό όμως από όλα είναι ότι αναπτύξαμε καινούργιες φιλίες και σχέσεις. Αποκτήσαμε μία ξεχωριστή εμπειρία, την οποία ελπίζουμε να μας δοθεί η ευκαιρία να την ξαναζήσουμε!

Χαλκίδου Ελευθερία

Σχολιάστε

Top