Η υπερθέρμανση του πλανήτη!

ΑΠΟ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΣΣΗΡΟΥ - Απρ• 30•16

SOS ΑΠΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ

αρχείο λήψης

Η υπερθέρμανση του πλανήτη μας αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα. Ένα πολύ ανησυχητικό γεγονός σημειώθηκε την Πέμπτη στις 3 Μαρτίου που καταδεικνύει πως όντως το πρόβλημα αυτό υπάρχει και πως δεν του δίνουμε την προσοχή που απαιτεί, κρίνοντας από την μηδενική αναφορά των Μ.Μ.Ε. στο γεγονός αυτό.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του πλανήτη η θερμοκρασία στο βόρειο ημισφαίριο για κάποιες ώρες ήτανε μεγαλύτερη από δύο βαθμούς κελσίου κάτι που είναι πρωτοφανές στην ιστορία του ανθρώπου μιας και οι θερμοκρασίες αυτές ήταν πάνω από το κανονικό.

Όπως αναφέρει και η εφημερίδα «BOSTON GLOBE» την περίοδο αυτή τα νερά του Ειρηνικού απελευθερώνουν τεράστια ποσότητα θερμότητας η οποία διαχέεται στην ατμόσφαιρα με σφοδρές συνέπειες για τον πλανήτη. Η εφημερίδα σημειώνει επίσης πως στο νότιο Ειρηνικό οι συνέπειες αυτού του φαινομένου έφεραν καταγραφή των ταχύτερων ανέμων, ενώ ο κυκλώνας Winston σάρωσε τα νησιά Φίτζι τον περασμένο μήνα.

Η εφημερίδα τονίζει πως το ανησυχητικό γεγονός εκείνης της Πέμπτης θα χρειαστεί το πέρασμα πολλών χρόνων για να σταθεροποιηθεί. Η υπερθέρμανση του πλανήτη δεν είναι κάτι που τοποθετείται στο μέλλον αλλά απειλεί τον σημερινό πολιτισμό.

Aθανασία Κουτρώτσιου

 

ΠΗΓΗ: http://www.seleo.gr/

Σχολιάστε

Top