Christmas Top Songs

 

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν… οι πιο όμορφες μέρες του χρόνου, όλα γίνονται πιο γλυκά, πιο ανθρώπινα σ`αυτήν τη γιορτή αγάπης. Είναι οι μέρες που μας κάνουν όλους να αισθανόμαστε χαρούμενοι και να διασκεδάζουμε με φίλους και συγγενείς, προετοιμάζοντας και στολίζοντας όλο το σπίτι.

Glee- Jingle Bell Rock 

Είναι ένα αμερικάνικο δημοφιλές χριστουγεννιάτικο τραγούδι που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά από τον Bobby Helms το 1957.

 

“Rockin”  Around the Christmas Tree

Το τραγούδι  γράφτηκε από τον John Mark και την Brenda Lee το 1958.

 So this is Xmas – John Lennon

Το τραγούδι (So this is Xmas) κυκλοφόρησε στην Αμερική  την 1η Δεκεμβρίου του 1971, γραμμένο από τον  John Lennon και τη Yoko Ono. Στον δίσκο συμμετέχει και η παιδική χορωδία του  Harlem. Είναι ένα τραγούδι διαμαρτυρίας για το Βιετνάμ που γρήγορα μεταμορφώθηκε σε Christmas classic- από τα σημαντικότερα που τραγούδησε ποτέ  ο Lennon.

Last Xmas- Wham / George Michael

Κυκλοφόρησε το 1984 και μέχρι σήμερα θεωρείται το No 1 christmas hit. Δικαίως, θα έλεγα, αφού έχει μια πανέμορφη dreamy pop μελωδία κι ένα ρεφρέν που μένει στο μυαλό…

Santa Claus is coming to town- Frank Sinatra

Είναι, ίσως, το πιο πολυπαιγμένο Χριστουγεννιάτικο τραγούδι όλων των εποχών. Γράφτηκε από τους John Frederick Coots και Haven Gillespie και τραγουδήθηκε για πρώτη φορά στο ραδιόφωνο, στο show του Eddie Cantor, το Νοέμβριο του 1934.

All I want for Xmas – Mariah Carey 

Κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 1994, τη χρονιά που η Mariah βρισκόταν στην καλύτερη φάση της καριέρας της και συμπεριλαμβάνεται στο πρώτο χριστουγεννιάτικο άλμπουμ της με τίτλο “Merry Christmas”.

 

Άννη-α Κυρακοσιάν

 

Σχολιάστε

Top