Top 5: Έλληνες Stand Up Comedians

Γιώργος Χατζηπαύλου:

Έχει γεννηθεί στη Λειβαδιά. Είναι ενας από τους πρώτους stand up comedians της Ελλάδας. Έχει εμφανιστεί ως ηθοποιός στις σειρές «Σκερτσάκια», «Σφηνάκια», «Λες και το ξερες» και ως εκφωνητής στην εκπομπή «Κάτι ψήνεται». Επίσης είχε μια εκπομπή στο YouTube σε συνεργασία με το comedy lab ( στο οποίο υπήρξε ιδρυτικό μέλος). Είναι ο δημιουργός του πρώτου θεσμού κωμωδίας με όνομα «Stand up for U» ο οποίος έχει ξεκινήσει από το 2014 και συνεχίζει μέχρι σήμερα. Το 2007 παράτησε την εργασία του για να ασχοληθεί αποκλειστικά με το stand up. Από το 2001 μέχρι τότε εργαζόταν ως διαφημιστής και παράλληλα έκανε κάποιες εμφανίσεις. Λατρεύει τη μουσική και τη συνδυάζει/παρομοιάζει με την κωμωδία. Έχει ασχοληθεί πολλά χρόνια με τη μουσική και από τα 16 μέχρι τα 20 του έκανε live με το συγκρότημά του. Η τελευταία του κωμική παράσταση έχει όνομα “Ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα”(2014).

 

Κατερίνα Βρανά:

Είναι μια από τους πρώτους stand up comedians της Ελλάδας. Άρχισε να ασχολείται με κωμικό αυτοσχεδιασμό στην Αγγλία(2003), έπειτα έγραφε σκετσάκια και τελικά κατέληξε στο Stand up comedy. Έχει παίξει σε Αγγλία, Αυστραλία, ΗΠΑ και Ελλάδα. Έχει διοργανώσει παραστάσεις Open mic με τον Λάμπρο Φισφή και έχει όνειρο να ανοίξει ένα comedy club στην Αθήνα. Η τελευταία της κωμική παράσταση έχει όνομα «About sex»(2016).

 

Λάμπρος Φισφής:

Άρχισε να ασχολείται με το stand up comedy επαγγελματικά το 2009. Οι πρώτες του παραστάσεις έγιναν στο εξωτερικό. Ήταν σεναριογράφος της τηλεοπτικής σειράς «Η γενιά των 592€» καθώς και της εκπομπής «Κάψε το σενάριο» το οποίο παρουσίαζε ο ίδιος. Επίσης παρουσίαζε το τηλεοπτικό παιχνίδι «quizdom the show». Έχει κάνει σεμινάρια stand up comedy. Η τελευταία του κωμική παράσταση έχει όνομα «Δες το θετικά +μωρό» (2017)

 

 Χρύσα Κατσαρίνη:

Έχει γεννηθεί στην Καβάλα και τις πρώτες της παραστάσεις, τις έκανε στη Θεσσαλονίκη. Έχει ασχοληθεί με κωμικά βίντεο στο YouTube μόνη της αλλά και σε συνεργασία με το comedy lab. Η τελευταία της κωμική παράσταση έχει όνομα «Ότι πολυτιμότερο έχω» (2017)

 

Δημήτρης Χριστοφορίδης:

Έχει γεννηθεί στη Βέροια. Ξεκίνησε με «κωμικές παρουσιάσεις» σε συνελεύσεις του ΤΕΙ που πήγαινε, αλλά επαγγελματικά πρωτοασχολήθηκε με το stand up comedy το 2008 στις «Νύχτες κωμωδίας» της Λουκίας Ρικάκη. Η τελευταία του κωμική παράσταση έχει όνομα «Lower με C»(2017).

 

Επιμέλεια: Χαρούλα Σουμάδη

 

 

Σχολιάστε

Top