Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΥΡΗ ΓΑΤΑ

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΥΡΗ ΓΑΤΑ imageΗ τελευταία μαύρη γάτα είναι ένα βιβλίο που μιλάει για τον ρατσισμό αλλά και για την υποχρέωση που έχουμε να αντιστεκόμαστε σε κάθε ρατσιστική συμπεριφορά.

Ο ήρωας του βιβλίου είναι ένας μαύρος γάτος που μαζί με τους φίλους του, ζει μια ανέμελη ζωή σε κάποιο μακρινό νησί. Όμως, η Λέσχη των προληπτικών, που αποτελείται από ανθρώπους φυσικά, συμφωνεί στο γεγονός  ότι οι μαύρες γάτες φταίνε για όλα τα προβλήματα του νησιού. Ο ήρωας μας, μαθαίνει τα νέα και τα μεταφέρει τρομαγμένος στους φίλους του. Τα νέα όμως διαδίδονται σαν αστραπή και σε όλους τους κατοίκους του νησιού. «Ένα ψέμα που όλοι το πιστεύουν δε διαφέρει καθόλου από μια αλήθεια» λέει γεμάτος παράπονο ένας γάτος που τον λένε Μουτζούρη. Έτσι οι άνθρωποι όποτε συναντούν μαύρη γάτα, την πιάνουν και την πηγαίνουν στον κύριο Ραπασίν που είναι ο επικεφαλής ενός εργοστασίου γουνών και σκοπεύει να σκοτώσει όλες τις μαύρες γάτες του νησιού για να τις κάνει γούνες. Ευτυχώς όμως, δεν συμφωνούν όλοι με τα σχέδια του. Η κυρα-Ρήνη, μια καλή γριούλα καθαρίστρια που αγαπάει και φροντίζει τα γατάκια θέλει να βοηθήσει τις μαύρες γάτες να το σκάσουν από τα κλουβιά του Ραπασίν. Θα τα καταφέρει;

O Τριβιζάς, χρησιμοποιεί όπως πάντα τη φαντασία του για να μας μιλήσει για κάτι σημαντικό. Για την διαφορετικότητα που κάποιοι από εμάς τους ανθρώπους δυσκολεύονται να αποδεχτούν.

Περικλής Κυριακού (Ε1)

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Top