Στήλη: Επικαιρότητα

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

15 ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

 

Ένα θέμα που απασχολεί όλοι την Ελλάδα ,μα ιδιαίτερα τη Μακεδονία, είναι η συμφωνία των Πρεσπών. Αυτή η συμφωνία λέει ότι η ΠΓΔΜ θα ονομαστεί Βόρεια Μακεδονία. Αυτό έχει δημιουργήσει μεγάλες αντιδράσεις και γι΄αυτό οι Έλληνες πολίτες οργανώνουν συλλαλητήρια. Σ΄αυτά συμμετέχουν Έλληνες από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Υπάρχουν όμως άτομα  που κάνουν  επεισόδια, με αποτέλεσμα οι διαδηλωτές που διαδηλώνουν  ειρηνικά, να αναγκάζονται να λήξουν τη διαδήλωση.

Θεωρώ  ότι η ΠΓΔΜ δεν πρέπει να ονομαστεί Βορειά Μακεδονία, διότι η Μακεδονία είναι μια και είναι ελληνική!!!

 

Εύη Σαβάδη (Ε2)

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΓΔΜ

 

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΓΔΜimageΤο ζήτημα της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (στην Ελλάδα γνωστό και ως “Σκοπιανό” ή “Μακεδονικό ζήτημα” αφορά στην αντιπαράθεση μεταξύ της Ελλάδας και της Π.Γ.Δ.Μ., για την οριστική εξεύρεση λύσης, ως προς την ονομασία της δεύτερης και για χρήση ή μη του όρου Μακεδονία σε αυτή.  Η Π.Γ.Δ.Μ θέλει να λέγεται Μακεδονία. Εμείς ως Έλληνες δεν το πήραμε καλά. Εφόσον, η Μακεδονία είναι ελληνική περιοχή,  θυμώσαμε με αυτή την απόφαση. Εδώ και αρκετό καιρό έχουν δημιουργηθεί διαφωνίες μεταξύ των δύο χωρών.

Καλό θα ήταν να οι λαοί να βρίσκουν ειρηνικά λύση στα προβλήματά τους.

Μελίνα Λίλη (Γ1)

SMART ΕΠΕΣΕ ΣΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΤΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

SMART ΕΠΕΣΕ ΣΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΤΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣimageΤα ξημερώματα της Δευτέρας 7 Μαΐου 2018, ένα κόκκινο Smart έπεσε στον Ηλεκτρικό Κηφισίας. Οι περαστικοί κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τον οδηγό, πριν τραυματιστεί σοβαρά. Το αυτοκίνητο θα έπεσε από το μικρό γεφυράκι, καθώς έχασε τον έλεγχο.

Πέτρος Ευδαίμων (Ε2)

Μεγάλη αναστάτωση

efimerida 001

Την οργή των δασκάλων έχουν προκαλέσει το παιχνίδι με τις τάπες. Αυτό το παιχνίδι υπήρχε και παλιά αλλά καταργήθηκε με τη βοήθεια των γυμναστριών, που κατασκεύασαν παιχνίδια για όλα τα παιδιά μέσα στην αυλή του σχολείου. Τώρα επανήλθε λόγω της έλλειψης της μπάλας από το διάσημο παιχνίδι  FOUR SCUARE. Υπήρχαν έντονοι καυγάδες από κάποια παιδιά που δε τηρούσαν τους κανόνες του παιχνιδιού. Το φαινόμενο αυτό επεκτάθηκε αρκετά κι έτσι αναγκάστηκε το σχολείο να πάρει μέτρα απαγόρευσης . Τώρα το μοναδικό παιχνίδι είναι οι τάπες αλλά και σε αυτό υπάρχει ιστορικό.

Οι δάσκαλοι είπαν στις 6/12/2017 ότι αν ξαναφέρουν τα παιδιά τάπες θα κατάσχονται και θα μπορούν να τις πάρουν στο τέλος της χρονιάς. Είδαμε τους μαθητές σε όλα τα διαλείμματα να παίζουν κρυφά από τους δασκάλους τάπες.

Όλα τα πράγματα έχουν κανόνες. Δυστυχώς ρισκάρουν να χάσουν το μοναδικό τους παιχνίδι.

Παύλος Κορφιάτης ( Ε-ΣΤ)

Top