Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΙΔΕΩΔΟΥΣ

1 Ν Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΙΔΕΩΔΟΥΣΗ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΙΔΕΩΔΟΥΣ

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν πολλά οφέλη τα οποία γίνονται εφόδια για το μέλλον της ανθρωπότητας . Η φιλία , η ισότιμη συμμετοχή, το ευ αγωνίζεσθε , η ειρήνη και η συνύπαρξη των λαών είναι κάποια από τα οφέλη , όχι μόνο των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά και των Παραολυμπιακών . Είναι μια ευκαιρία για όλες τις χώρες και τις Ηπείρους να συνεργαστούν . Επίσης δίνεται η δυνατότητα συνάντησης και γνωριμίας όλων των αθλητών . Πάντα θα πρέπει να διεξάγονται χωρίς ανταγωνισμό γιατί σημαντικό είναι η διασκέδαση , η εμπειρία και όχι απαραίτητα η νίκη .

Δυστυχώς , τα τελευταία χρόνια αμαυρώνεται η εικόνα του αθλητισμού . Τα αναβολικά και το ντόπινγκ είναι η μάστιγα των αθλητών . Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) ανακάλυψε σε εξετάσεις αίματος που κάνει , ότι πολλοί αθλητές στο βωμό του χρήματος και της δόξας παίρνουν διάφορες ουσίες που αυξάνουν για λίγο τις επιδόσεις τους . Αυτές οι ουσίες κάνουν κάποιους αθλητές να νικήσουν πιο εύκολα τους συναθλητές τους, που αγωνίζονται μόνο με τις σωματικές και αθλητικές τους επιδόσεις . Αρκετοί προπονητές διοχετεύουν στους αθλητές τους αναβολικά με αποτέλεσμα να αρρωσταίνουν σοβαρά . Αυτό είναι αντιαθλητική συμπεριφορά . Βέβαια πίσω από τα αναβολικά κρύβεται η εμπορευματοποίηση . Φαρμακευτικές κερδοφόρες εταιρείες με μοναδικό στόχο μόνο το χρήμα.

Μια ακόμη γκρίζα πλευρά των αγώνων γενικότερα είναι η βία και ο φανατισμός , που δυσφημεί ακόμη περισσότερο την εικόνα του αθλητισμού. Έχει παρατηρηθεί ότι πολλοί αθλητές δεν παίρνουν μέρος στους αγώνες για την συμμετοχή και την δόξα όπως στην Αρχαία Ελλάδα, αλλά, για χρήματα και για την γενικότερη επαγγελματική τους καταξίωση .

Η υποσχέσεις εξτρά χρημάτων και η ανάδειξη διασημοτήτων μέσα από αθλητικούς αγώνες είναι και ευθύνη της πολιτείας και του εκάστοτε πολιτικού συστήματος .

Αν αυτό συνεχιστεί θα χαθεί το νόημα των Ολυμπιακών Αγώνων . Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε από αυτές τις σημαντικές διοργανώσεις είναι τα οφέλη που προσφέρουν και όχι όλα αυτά που τις δυσφημούν .

Βάσια Καπελλέ , Σταυρούλα Κουτάκου , Περικλής Κυριακού (ΣΤ1)

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Top