ΤΟ ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ …

1 Θ ΤΟ ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΕΤΟ ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ …

Οι αρχές  του Ολυμπισμού είναι κάτι παραπάνω από τους ίδιους τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εδώ και χρόνια το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων πιστεύει πως οι ολυμπιακοί αγώνες είναι ένα μέσο για να αναδειχθεί η καλύτερη χώρα αθλητικά αλλά και ένα μέσο ανταγωνισμού. Όμως αν κατανοήσουμε τι συμβαίνει θα καταλάβουμε πως οι αγώνες αυτοί έχουν στόχο τη συμφιλίωση και επανασύνδεση μιας όμορφης ατμοσφαίρας. Στους ολυμπιακούς αγώνες μαθαίνεις εκτός από το να αθλείσαι μαθαίνεις  να σέβεσαι τους συναθλητές σου και να γνωρίζεις καινούριους ανθρώπους.

Η φιλία , ο σεβασμός και η ισότιμη συμμετοχή σε όλους τους αγώνες είναι ένα πολύ βασικά στοιχεία για το ευ αγωνίζεσθαι . Η συμμετοχή σε αυτή την τεράστια διοργάνωση, η προσπάθεια να πετύχεις το καλύτερο , ο σεβασμός στον εαυτό μας αλλά και στου αντιπάλου μας. Το πιο σημαντικό στις αθλητικές διοργανώσεις είναι να αγωνίζεσαι ισότιμα . Δηλαδή αν κάποιος είναι παχύσαρκος και δεν μπορεί να τρέξει , μπορεί να ασχοληθεί με την άρση βαρών. Γενικά οι αθλητές έχουν πολλά ψυχικά και σωματικά οφέλη. Γυμνάζονται καθημερινά , τρώνε υγιεινά τρόφιμα για να έχουν ενέργεια . Αυτό επηρεάζει τον τρόπο σκέψης και την συμπεριφορά τους διότι παίρνουν αρχές και αξίες που είναι εφόδια για τη ζωή τους . Υπάρχουν και άλλες αξίες που απορρέουν από τον αθλητισμό και την ευγενή άμιλλα όπως η ειρήνη, η δημοκρατία , ο σεβασμός στο περιβάλλον και ο αλτρουισμός .

Δυο μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις , οι Ολυμπιακοί και οι Παραολυμπιακοί αγώνες έχουν και πρέπει να έχουν πάντα τις ίσες αθλητικές ευκαιρίες για όλους.

 

Φιλιάνα Κορτσαλού , Αγγελική Δρυ ,Γιάννης Κοκκινίδης (ΣΤ1)

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Top