Στήλη: Αθλητικά

Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΤΣΙΤΣΙΠΑ

19 Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΤΣΙΤΣΙΠΑΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΤΣΙΤΣΙΠΑ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ένας νέος, μόλις 20 χρονών, τενίστας ο οποίος έχει καταφέρει να ανέβει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα στις υψηλότερες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ο οποίος είναι επαγγελματίας από το 2016, πετυχαίνοντας πολύ σημαντικές νίκες απέναντι σε πάρα πολύ καλούς παίχτες κατάφερε να ανέβει στη 12η θέση, ενώ με τις συνεχόμενες νίκες του συνεχίζει την ανοδική του πορεία στην παγκόσμια κατάταξη.

Πρώτη μεγάλη νίκη τον Αύγουστο του 2018 όταν κερδίζει τον Novak Djocovic και προκρίνεται στον τελικό του Rogers Cup του Τορόντο . Τον Ιανουάριο του του 2019 κερδίζει τον Roger Federer και θα αποκλειστεί στον ημιτελικό του Αυστραλιανού Open, από τον νούμερο 2 στην παγκόσμια κατάταξη, Ισπανό Rafael Nadal.

Τελευταία μεγάλη επιτυχία του είναι η κατάκτηση του tournament της Μασσαλίας.

 

Άγγελος Γιαννίκος  (Γ1)

Το ποδόσφαιρο

 

TO ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟimageΤο ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που αρέσει στα περισσότερα παιδιά γιατί παίζεται με μπάλα που τους αρέσει που κυλάει, και επίσης γιατί αυτά μπορούν να κάνουν τρίπλες και πάσες και στο τέλος να βάλουν γκολ. Δηλαδή τα παιδιά νιώθουν ότι με την μπάλα που αυτά τα ίδια ορίζουν το πώς θα κινηθεί καταφέρνουν να κάνουν κόλπα αλλά και να συνεργαστούν με τους φίλους τους και στο τέλος να είναι αυτοί που θα βοηθήσουν την ομάδα τους να νικήσει.

Το ποδόσφαιρο νομίζω είναι το πιο δημοφιλές παιχνίδι με μπάλα. Περισσότερο παίζεται από αγόρια κυρίως γιατί λόγω φυσικής δύναμης τρέχουν πιο γρήγορα και χτυπούν τη μπάλα πιο δυνατά από τα κορίτσια. Τα κορίτσια άλλωστε προτιμούν άλλα παιχνίδια με τη μπάλα όπως το βόλεϊ ή τα «μήλα».

Γενικά θεωρώ ότι είμαι καλός παίκτης στο ποδόσφαιρο. Παίζω ομαδικά, κάνω έξυπνες τρίπλες, δίνω τη σωστή στιγμή πάσες στους συμπαίκτες μου, τρέχω γρήγορα και χτυπώ δυνατά και ευθύβολα σουτ. Μπορώ όμως και γίνω και καλύτερος. Για αυτό το λόγο πηγαίνω και σε ομάδα για να προπονηθώ. Η ομάδα μου είναι η «Προοδευτική».

Πάνω από όλα όμως μου αρέσει να παίζω με τους φίλους μου. Γιατί πιστεύω ότι το παιχνίδι σε κάνει καλύτερο άνθρωπο και καλύτερο φίλο. Σαν όλα τα παιχνίδια το ποδόσφαιρο σε βοηθάει να ξεκουραστείς, να αθληθείς, να ξεδώσεις, να γεμίσεις τις «μπαταρίες» σου, να συναναστραφείς με τους φίλους σου και να συνεργαστείτε για ένα κοινό σκοπό, να μάθεις να κερδίζεις αλλά και να χάνεις, και τέλος να μάθεις από τα λάθη σου. Κάθε παιχνίδι, με σωστή καθοδήγηση και σε σωστά πλαίσια, είναι και αυτό ένα μικρό σχολείο.

Αυτό λοιπόν είναι το ποδόσφαιρο, ένα δεύτερο σχολείο για μένα και τους φίλους μου.

Μπάμπης Δρόσος (Γ1)

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣimage

Οι αγώνες είναι κάτι πολύ δύσκολο για όλους μας! Είναι δύσκολο να κάνεις με ευκολία μια αγωνιστική ζωή!! Θέλει πολύ σκληρή προπόνηση και πολύ μεγάλες αντοχές!! Για να σε έχει βάλει η δασκάλα σου σε μια τέτοια ομάδα είμαι σίγουρη πως είσαι μια από τις καλύτερες! Ένα πρόβλημα που το έχουν όλες οι αθλήτριες είναι το άγχος! Μην αφήνετε το άγχος να σας κυριεύει. Να είσαι σίγουρη πως όλα θα πάνε μια χαρά!! Κάνε μια τελευταία πρόβα λίγο πριν να βγεις έξω. Μην ανησυχείς το τι γίνετε εκεί έξω…. εκεί όλα είναι μια χαρά! Πολλές αθλήτριες είναι για την πρώτη θέση… αλλά με αυτό το άγχος το πιο πιθανό είναι να αποτύχουν και να καταφέρουν να μην είναι συγκεντρωμένες. Τώρα θα σας δώσω τρία tips τα οποία πρέπει να κάνετε πριν βγείτε να παρουσιάσετε την χoρογραφία σας αλλά και την στιγμή που χορεύετε!

Πρώτον ένα λεπτό πριν παρουσιάσετε πείτε 10 φορές από μέσα σας: «Είμαι η καλύτερη!».

Δεύτερον εκείνη την ώρα να χαμογελάτε!

Τρίτο και σημαντικότερο την ώρα που χορεύεις μην κοιτάς στα μάτια τους κριτές!!!

Καλή επιτυχία!!!

 

Πελαγία Ταμπουράκη (Ε2)

 

ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗimage

  • Η ρυθμική γυμναστική είναι …

Είναι κάτι που πρώτον, πρέπει να το πιστέψεις βαθιά μέσα σου. Δεύτερον, πρέπει να προπονείσαι καθημερινά σκληρά, αλλά φυσικά χωρίς άγχος και ποτέ με υπερβολική πίεση. Δηλαδή δεν πρέπει να πιεζόμαστε και να κάνουμε πράγματα τα οποία δεν μπορούμε μόνοι μας, διότι είναι πιθανόν να πάθουμε πολύ σοβαρά ατυχήματα, όπως τραβήγματα και πολλά άλλα.

 

  • Πρέπει να ξέρετε πως…

Από ένα σημείο και μετά, τα πράγματα θα δυσκολέψουν αρκετά όπως οι ασκήσεις , οι χορογραφίες , οι δασκάλες θα σοβαρέψουν, όπως επίσης και εσείς. Το πιο δύσκολο σημείο της ρυθμικής είναι πως στα μεγαλύτερα επίπεδα τα κορίτσια πρέπει να έχουν μέχρι ένα συγκεκριμένο αριθμό κιλών, για να μπορέσουν να συνεχίσουν.

 

  • Η διατροφή μας…

Μετά από ένα ανώτερο επίπεδο στην ρυθμική γυμναστική, πρέπει να αρχίζει να ρυθμίζεται και η διατροφή μας. Εννοείται πως δεν γίνεται να τρώμε πριν την προπόνηση μας. Με αυτές τις συμβουλές δεν θα χάσετε!!!

 

Πελαγία Ταμπουράκη (Ε2)

 

 

ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗimage

Η ρυθμική γυμναστική είναι ένα σκληρό άθλημα, όπως γνωρίζουμε όλοι, ειδικά αν βρισκόμαστε σε υψηλό επίπεδο. Στόχος μας είναι να έχουμε ένα υγιές, δυνατό και ευλύγιστο σώμα. Μετά από πολλούς αγώνες, εκδηλώσεις και παραστάσεις αποκτάμε εμπειρίες και πειθαρχία μπροστά στο κοινό μας. Το πιο σημαντικό είναι να κάνουμε υγιεινή διατροφή και να γυμναζόμαστε καθημερινά, αλλά ποτέ υπερβολικά πολλή ώρα.

Για μένα η ρυθμική είναι το άθλημα που ήθελα από μικρή να κάνω. Ξέρω πως για να πέτυχω το στόχο μου χρειάζεται, όπως και όλα τα αθλήματα, θυσίες. Πρέπει να προσέχουμε το σώμα μας, να μην πιεζόμαστε να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας ή τα άλλα κορίτσια.

 Είναι απαιτητική γυμναστική για αυτό και χρειάζεται πολλή προσπάθεια, ακόμη κι όταν απογοητευόμαστε, δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω. Αν σας αρέσει αυτό που κάνετε μην σταματήσετε ποτέ … και η συμβουλή μου, μην μειώνετε ποτέ τον εαυτό σας.

Πελαγία Ταμπουράκη (E2)

ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΘΛΗΜΑ: ΤΟ ΤΕΝΝΙΣ (ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ)

tenis

Το τέννις είναι ένα αρκετά δύσκολο άθλημα, καθώς απαιτείται προπόνηση και προσήλωση στο στόχο. Είναι ολυμπιακό άθλημα και προτείνεται σε όλες τις ηλικίες. Οι παίκτες που αγωνίζονται είναι είτε δύο είτε τέσσερις και χωρίζονται σε δύο ομάδες. Με το τέννις γυμνάζεται όλο το σώμα, επειδή ο αθλητής τρέχει και κινείται συνεχώς. Το πρώτο τουρνουά αντισφαίρισης χρονολογείται το 1877 στο Γουΐμπλετον του Λονδίνου και στη χώρα μας αναπτύχθηκε από το 1896. Γενικά, το τέννις είναι υπέροχο άθλημα και ίσως το ωραιότερο στον κόσμο!!!!

Ιωάννα Νάνου, Ε1

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Μακέτα του νέου γηπέδου της ΑΕΚ

Α.Ε.Κ. σημαίνει Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως. Ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 1924 στην Κωνσταντινούπολη. Η ιστορία της ξεκινά το 1924 στην Κωνσταντινούπολη.  Η Α.Ε.Κ. είχε πολλούς φιλάθλους και με την ομάδα της κέρδισε ακόμα και την Ρεάλ. Μάλιστα, το 1968 η Α.Ε.Κ. έγινε γνωστή σε όλη την Ευρώπη με την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων από την ομάδα μπάσκετ του συλλόγου σε έναν αλησμόνητο τελικό κόντρα στη Σλάβια Πράγας.

Το 2003, το γήπεδο της Α.Ε.Κ. «Νίκος Γκούμας» στη Νέα Φιλαδέλφεια κατεδαφίστηκε γιατί είχε υποστεί πολλές ζημιές από τον σεισμό του 1999. Οι φίλαθλοι της Α.Ε.Κ. περιμένουν με αγωνία την ολοκλήρωση του νέου γηπέδου που θα βρίσκεται στην ίδια θέση με το παλιό και θα ονομάζεται «ΑΓΙΑ-ΣΟΦΙΑ».

 

Περικλής Κυριακού (E1)

Top