ΑΓΩΝΑΣ ΘΕΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΖΩΗ!

1 Ι ΑΓΩΝΑΣ ΘΕΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΖΩΗ

Οι παραολυμπιακοί αγώνες γίνονται κάθε 4 χρόνια αμέσως μετά τους ολυμπιακούς αγώνες και είναι εξίσου σημαντικοί , αλλά και πιο ιδιαίτεροι . Στους παραολυμπιακούς αγώνες σου δίνεται η ευκαιρία να παρακολουθήσεις ανθρώπους με κινητικές , οπτικές ή διανοητικές αναπηρίες να μάχονται για τη νίκη όχι μόνο σε αθλητικούς αγώνες αλλά και σε αγώνες θέλησης.

Δυστυχώς πολλοί αθλητές που αντιμετώπιζαν κινητικά προβλήματα δεν είχαν την ευκαιρία της συμμέτοχης . Αυτό άλλαξε το 1948 στο Στόουκ Μάντεβιλ στην Αγγλία. Εκεί διεξήχθησαν οι πρώτοι  παραολυμπιακοί αγώνες για τους αθλητές που αντιμετώπιζαν κινητικές , οπτικές και άλλες αναπηρίες .Το 1976 στο Τορόντο, προστέθηκαν και άλλες κατηγορίες αναπηρίας και γεννήθηκε η ιδέα συγχώνευσης διαφορετικών κατηγοριών αθλητών με αναπηρία για τη συμμετοχή τους σε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις . Επιπλέον την ίδια χρονιά έγιναν οι πρώτοι χειμερινοί παραολυμπιακοί αγώνες  στην Σουηδία . Η συμμετοχή των Ελλήνων στους παραολυμπιακούς αγώνες ξεκίνησε από το 1976 ενώ από το 1988 συμμετείχαν στους αγώνες με επίσημες εθνικές αποστολές .

Στο αγωνιστικό μερος των θερινών παραολυμπιακών  συμπεριλαμβάνονται 22 θερινά αθλήματα ποικίλων κατηγοριών όπως η αντισφαίριση , η ξιφασκία και η καλαθοσφαίριση με αμαξίδιο . Ακόμα συμπεριλαμβάνονται η άρση βαρών σε πάγκο , η κολύμβηση , η ποδηλασία , η σκοποβολή, ο στίβος . Στα χειμερινά αθλήματα είναι το αλπικό σκι , σκι αντοχής , χόκεϊ επί πάγου με έλκηθρο.

Όλοι  αυτοί οι αθλητές υπερβαίνουν και τον ίδιο τους τον εαυτό κάποιες φορές για να τιμήσουν τη χώρα τους . Οι συμμέτοχες αυτών των ανθρώπων αξίζουν το μεγαλύτερο χειροκρότημα από όλους μας για την υπερπροσπάθεια που καταβάλουν.  Γι’  αυτό πρέπει να τους δείχνουμε εκτίμηση και σεβασμό .

 

Κορίνα Γεωργοπούλου , Σεβίνα Βασιλακιώτη , Θανάσης Ιωακειμίδης (ΣΤ1)

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Top