ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥimageστην Εύη Σαβάδη

 

Σου αρέσει το επάγγελμά σου και γιατί;

-          Μου αρέσει πολύ το επάγγελμα μου, αν και είναι ιδιαίτερα απαιτητικό. Ανήκω στους τυχερούς ανθρώπους που μπόρεσαν να κάνουν αυτό που ήθελαν στη ζωή τους. Έχει πολλές απογοητεύσεις, υπάρχει έντονη πίεση, αλλά προσφέρει τη δυνατότητα να κάνω πράγματα που πάντα ονειρευόμουν. Να είμαι στο κέντρο των εξελίξεων, να μαθαίνω πολλές πληροφορίες και να είμαι σημείο αναφοράς για κάποιους ανθρώπους.

 

Όταν ήσουν μικρός τι επάγγελμα ήθελες να κάνεις;

-          Στα παιδικά μου χρόνια έπαιζα κάθε μέρα ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Όταν δεν μπορούσα να το κάνω, μου άρεσε να διαβάζω εφημερίδες μπροστά στον καθρέπτη, σαν να είμαι παρουσιαστής. Μου άρεσε να διαβάζω εφημερίδες, έμαθα πολλά μέσα από κείμενα τους, ήταν ένα παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα να γίνω δημοσιογράφος.

 

Όταν παίρνεις συνέντευξη , από πότε προετοιμάζεσαι;

-          Για να έχει ενδιαφέρον και ουσία μία συνέντευξη, απαιτεί σωστή προετοιμασία. Να ψάξεις καλά λεπτομέρειες του συνεντευξιαζόμενου, να μη φοβηθείς να ρωτήσεις πράγματα, να ξέρεις ποια είναι εκείνα που θα ενδιαφέρουν τους αναγνώστες. Όσες περισσότερες εμπειρίες αποκτάς, μπορείς να το κάνει πιο γρήγορα. Αλλά θα έλεγα μία εβδομάδα πριν.

Είναι εύκολο να βρεις ερωτήσεις;

-          Είναι εύκολο, αρκεί να βάλεις τον εαυτό σου στη θέση του αναγνώστη. Εάν καταφέρεις να «βγάλεις» από τη συνέντευξη πράγματα που θα έχουν ενδιαφέρον και όχι τυπικές απαντήσεις. Χρειάζεται να είσαι έτοιμος, να αναπτύξεις εναλλακτικούς τρόπους για να φτάσεις στον στόχο σου και να έχεις ως βασικό γνώμονα την αποκάλυψη της αλήθειας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Top