Το ποδόσφαιρο

 

TO ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟimageΤο ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που αρέσει στα περισσότερα παιδιά γιατί παίζεται με μπάλα που τους αρέσει που κυλάει, και επίσης γιατί αυτά μπορούν να κάνουν τρίπλες και πάσες και στο τέλος να βάλουν γκολ. Δηλαδή τα παιδιά νιώθουν ότι με την μπάλα που αυτά τα ίδια ορίζουν το πώς θα κινηθεί καταφέρνουν να κάνουν κόλπα αλλά και να συνεργαστούν με τους φίλους τους και στο τέλος να είναι αυτοί που θα βοηθήσουν την ομάδα τους να νικήσει.

Το ποδόσφαιρο νομίζω είναι το πιο δημοφιλές παιχνίδι με μπάλα. Περισσότερο παίζεται από αγόρια κυρίως γιατί λόγω φυσικής δύναμης τρέχουν πιο γρήγορα και χτυπούν τη μπάλα πιο δυνατά από τα κορίτσια. Τα κορίτσια άλλωστε προτιμούν άλλα παιχνίδια με τη μπάλα όπως το βόλεϊ ή τα «μήλα».

Γενικά θεωρώ ότι είμαι καλός παίκτης στο ποδόσφαιρο. Παίζω ομαδικά, κάνω έξυπνες τρίπλες, δίνω τη σωστή στιγμή πάσες στους συμπαίκτες μου, τρέχω γρήγορα και χτυπώ δυνατά και ευθύβολα σουτ. Μπορώ όμως και γίνω και καλύτερος. Για αυτό το λόγο πηγαίνω και σε ομάδα για να προπονηθώ. Η ομάδα μου είναι η «Προοδευτική».

Πάνω από όλα όμως μου αρέσει να παίζω με τους φίλους μου. Γιατί πιστεύω ότι το παιχνίδι σε κάνει καλύτερο άνθρωπο και καλύτερο φίλο. Σαν όλα τα παιχνίδια το ποδόσφαιρο σε βοηθάει να ξεκουραστείς, να αθληθείς, να ξεδώσεις, να γεμίσεις τις «μπαταρίες» σου, να συναναστραφείς με τους φίλους σου και να συνεργαστείτε για ένα κοινό σκοπό, να μάθεις να κερδίζεις αλλά και να χάνεις, και τέλος να μάθεις από τα λάθη σου. Κάθε παιχνίδι, με σωστή καθοδήγηση και σε σωστά πλαίσια, είναι και αυτό ένα μικρό σχολείο.

Αυτό λοιπόν είναι το ποδόσφαιρο, ένα δεύτερο σχολείο για μένα και τους φίλους μου.

Μπάμπης Δρόσος (Γ1)

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Top