ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΙΛΛΟΥΣΗ

14 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΙΛΛΟΥΣΗΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΙΛΛΟΥΣΗ

 

Το όνομα της Βασιλικής Μιλλούση έχει πλέον η αίθουσα ενόργανης γυμναστικής του γυμναστηρίου της Καλλιθέας.

Μετά την τελετή η πρωταθλήτριά μας μας παραχώρησε μια συνέντευξη:

Πόσα πράγματα στερηθήκατε απ’ τη ζωή σας για να ασχοληθείτε με τον πρωταθλητισμό και να πετύχετε όσα έχετε πετύχει;

Η ενασχόληση με τον πρωταθλητισμό απαιτεί μια ζωή γεμάτη θυσίες, στο άθλημα μας είναι ακόμη δυσκολότερο γιατί ξεκινάμε από τα παιδικά χρόνια. Αυτό, λοιπόν, που εγώ στερήθηκα περισσότερο είναι η ανεμελιά της παιδικής ελευθερίας, λόγω έλλειψης χρόνου αλλά και μεγάλων υποχρεώσεων από πολύ μικρή ηλικία.

Ο αποκλεισμός από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, πόσο σας κόστισε που δεν αγωνιστήκατε;

Ο αποκλεισμός μου από το μεγαλύτερό μου όνειρο, να αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες της χώρας μου, ήταν για μένα πολύ ψυχοφθόρο και απογοητευτικό… Δεν δέχτηκα ποτέ πως μου διέλυσαν τα όνειρα μου ξαφνικά και χωρίς ουσιαστικό λόγο… Χαίρομαι, όμως, που μετά από αυτό συνεισέφερα στο να μην γίνονται τέτοια τραγικά λάθη πια! Έτσι, λοιπόν, είμαι πολύ χαρούμενη που με την επιστροφή μου άλλαξα όλο αυτό το κατεστημένο, και μαζί με κάποιες «λίγες» αθλήτριες στον κόσμο σπάσαμε το φράγμα της ηλικίας και πλέον βλέπουμε μεγαλύτερες και εμπειρότερες αθλήτριες να αγωνίζονται, μαμάδες που κάνουν παιδάκι και επιστρέφουν κάνοντας το άθλημα πιο συναρπαστικό.

Πόσο σκληρός είναι ο χώρος του αθλητισμού; Πόσες χαρές αλλά και λύπες σας έχει χαρίσει;

Ο χώρος του πρωταθλητισμού είναι πολύ σκληρός και δύσκολος! Απαιτεί μεγάλη αφοσίωση, πίστη πειθαρχία, συνεχή προσπάθεια γερά νεύρα και δυνατή ψυχή! Όλα αυτά όμως είναι και δυνατά εφόδια για τη ζωή μετά τον αθλητισμό.

Αν κάνατε μια ανασκόπηση στην καριέρα σας… ποιο από όλα τα μετάλλια που έχετε κατακτήσει έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά σας;

Κάθε αγώνας, κάθε στόχος, κάθε προσπάθεια είναι για μένα μια ξεχωριστή ανάμνηση γιατί όταν ο αγώνας τελείωνε με επιτυχία γέμιζα με αισιοδοξία για το επόμενο μεγαλύτερο στόχο, όταν όμως ο αγώνας δεν πήγαινε καλά, αυτό ήταν το μεγαλύτερό μάθημα ζωής και ψυχικής δύναμης για μένα, προκειμένου να δω το λάθος μου να το διορθώσω και να μπω πιο δυνατή για τον επόμενο αγώνα! Έτσι, λοιπόν, αυτό που κρατάω σαν την καλύτερη ανάμνηση από όλο αυτό είναι η διαρκής πίστη και επιμονή για να κατακτήσω τα όνειρα μου!

Μπορείτε να φανταστείτε τον εαυτό σας χωρίς τη λέξη «γυμναστική» δίπλα;

Κάποια στιγμή είχα γράψει ότι δίπλα από το όνομα Βασιλική θα δεις τη λέξη γυμναστική, χαίρομαι πολύ που κατάφερα να μην το βλέπω μόνο εγώ αλλά και πολλά παιδάκια. Για αυτό το λόγο δεν θα σταματήσω ποτέ από οποιαδήποτε πόστο να μεταδίδω την αγάπη μου για το άθλημά μας προκειμένου να παροτρύνω τα παιδιά να ασχοληθούν με την ενόργανη γυμναστική.

Πώς αντιμετωπίζετε την αποχώρησή σας απ’ την ενεργό δράση;

Το να αποφασίσει ένας αθλητής να αποχωρήσει από τους αγωνιστικούς χώρους είναι το πιο δύσκολο πράγμα και κάποιες φορές επικίνδυνο, γιατί ξαφνικά αλλάζει όλη σου θα καθημερινότητα. Εγώ προετοιμάστηκα πολύ για όλο αυτό και νομίζω πήρα την απόφαση όταν πια ήμουν έτοιμη να δεχτώ αυτή την αλλαγή στη ζωή μου και ψυχολογικά.

Το μεγαλύτερο ευχαριστώ σε ποιον θα το λέγατε;

Έχω να πω πολλά ευχαριστώ, ευτυχώς τα έχω αναφέρει αρκετές φορές αλλά το μεγαλύτερο πάει στην οικογένεια μου, γιατί ακολούθησαν και υποστήριξαν πιστά την επιλογή μου να κάνω γυμναστική, κάτι που είχε αντίκτυπο και στη δική τους ζωή όλα προσαρμοζόντουσαν με βάση το δικό μου δύσκολο πρόγραμμα. Ευχαριστώ, λοιπόν, μαμά, μπαμπά και Μάρθα. Για όλα!

Τι θα λέγατε σε ένα παιδί που θα ήθελε να ασχοληθεί με τον αθλητισμό;

Σε όλα τα παιδιά και τους γονείς θα έλεγα να ασχοληθούν με τον αθλητισμό για πολλούς λόγους και κυρίως για λόγους υγείας. Όσον αφορά τον πρωταθλητισμό, όμως, είναι κάτι που σε επιλέγει, δεν το επιλέγεις εσύ. Σε όλα αυτά τα παιδιά, λοιπόν, εύχομαι να βρουν και να ακολουθήσουν αυτό που θα τους γεμίζει και θα τους εκφράζει! Γιατί μόνο έτσι μπορείς να αγαπήσεις και να αφοσιωθείς σε ότι επιλέξεις.

Ποια είναι η μεγαλύτερη συμβουλή που σας έχει δώσει κάποιος και πορεύεστε με αυτή;

«Μετά την καταιγίδα, έρχεται το ουράνιο τόξο»! Μπορεί να είναι κοινότυπο, όμως, επειδή η ζωή έχει τόσα σκαμπανεβάσματα και κυρίως δύσκολα, αυτό είναι κάτι που με ακολουθεί και με κάνει δυνατή στο να ανεβαίνω να εξελίσσομαι και να προσπαθώ!

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη που μας δώσατε…

Εγώ σας ευχαριστώ…

Σταρυρούλα Κουτάκου (ΣΤ1)

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Top