Η Επιρροή των Μαγειρικών Εκπομπών στη διατροφή των Ελλήνων

ekpompes-mageirikis-somatiko-varos_16733_XLΕίναι γνωστό πως τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια μεταδίδουν καθημερινά εκπομπές μαγειρικής. Ο σκοπός τους είναι να παρουσιάσουν στους τηλεθεατές καινούριες συνταγές, μαζί με τον τρόπο παρασκευής τους. Ωστόσο πολλές φορές οι άνθρωποι επηρεάζονται  με θετικούς αλλά και αρνητικούς τρόπους από αυτές.

Από την μία μεριά, οι συγκεκριμένες  εκπομπές δίνουν στους τηλεθεατές την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με νέες καισεφ-8 εναλλακτικές γεύσεις από άλλες χώρες, πέρα από το κλασικό σπιτικό φαγητό. Επίσης, τους βοηθούν σε περίπτωση που τα υλικά δεν επαρκούν για μια άλλη συνηθισμένη συνταγή. Επιπρόσθετα, αυτά τα πιάτα συνήθως κάνουν τα περισσότερα μέλη μιας οικογένειας χαρούμενα λόγω της γευστικότητάς τους.

anth.Trofima-960x570Στον αντίποδα, αρκετά συχνά οι άνθρωποι παραπέμπουν σε τέτοιες συνταγές, χωρίς όρια, επειδή είναι δημιουργημένες από εγκεκριμένους μάγειρες. Με αυτόν τον τρόπο ξεχνούν την σημαντικότητα της ελληνικής μεσογειακής διατροφής, η οποία είναι απαραίτητη για μία σωστή και ισορροπημένη υγεία. Επιπλέον τα συγκεκριμένα πιάτα, μολονότι είναι γευστικά, δεν θεωρούνται απαραίτητα υγιεινά προσελκύοντας έτσι τις μικρότερες ηλικίες.

Σύμφωνα με εγκεκριμένους παιδιάτρους και άλλους επιστήμονες η ελληνική μεσογειακή διατροφή είναι απαραίτητη για όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από το φύλο, τον σωματότυπο και την ηλικία. Για αυτόν τον λόγο δεν πρέπει να εξαφανιστεί, λόγω των γρήγορων συνταγών.mediterranean

Συμπερασματικά, οι συνταγές των τηλεοπτικών εκπομπών μαγειρικής έχουν θετικά αλλά και αρνητικά. Έτσι πιστεύεται πως μπορούν να χρησιμοποιούνται από τους τηλεθεατές , αλλά θέτοντας όρια, ώστε να μην απομακρυνθούν οι Έλληνες, καθώς και οι λαοί άλλων χωρών, από το μοντέλο  της ελληνικής μεσογειακής διατροφής.

Άσπρος Αστεροειδής

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης