Πώς να μάθετε μία γλώσσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα!

Στις μέρες μας, είναι καλό ο καθένας μας να γνωρίζει δύο και παραπάνω γλώσσες. Αν και, οι περισσότεροι Έλληνες γνωρίζουν ήδη μία γλώσσα – τα αγγλικά –  πολλές δουλειές και ευκαιρίες στο εξωτερικό χάνονται, επειδή αδυνατούμε να επικοινωνήσουμε σωστά σε δύο ή και παραπάνω γλώσσες. Οπότε εδώ είναι ένας σύντομος οδηγός για το πώς να μάθουμε μία γλώσσα σε περίπου τρείς μήνες.

Η πρώτη σκέψη που σας έρχεται στο μυαλό για να μάθετε μία γλώσσα είναι να πάτε σε κάποιο φροντιστήριο ξένων γλωσσών, το οποίο όμως δυστυχώς κοστίζει και είναι πολύ χρονοβόρο. Υπάρχουν όμως και άλλοι τρόποι στο ίντερνετ και επωφελούμενοι το πλεονέκτημα ότι ξέρουμε ένα επίπεδο αγγλικών οι δυνατότητες είναι απεριόριστες!

Αρχικά, θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε το Duolingo μία καταπληκτική δωρεάν εφαρμογή με την οποία εάν «ξοδεύουμε» έστω 30 με 60 λεπτά την ημέρα για 50 ημέρες θα έχουμε μάθει οποιαδήποτε γλώσσα θέλουμε δύο φορές, σε ένα επίπεδο με το οποίο μπορούμε να μιλήσουμε για καθημερινά πράγματα. Αλλά, τώρα, αυτό που χρειαζόμαστε είναι να τελειώσουμε την σειρά μαθημάτων που έχει, κάνοντας 30 με 60 λεπτά την ημέρα.

 Όταν το τελειώσουμε αυτό, είναι η ώρα να ψάξουμε για κάποια ιστοσελίδα ή κάποια εφαρμογή, την οποία έχει εγκρίνει το κράτος ή κάποιος άλλος οργανισμός – για παράδειγμα η Γερμανία έχει εγκρίνει το www.vhs-lernportal.de – . Δεν θα έπρεπε να μας ανυσηχεί το ότι είναι στα αγγλικά. Αυτό μπορεί να πάρει και εβδομάδες, γιατί πρέπει να βρούμε κάτι, το οποίο θα μας διδάξει ένα καλύτερο επίπεδο της γλώσσας χωρίς να μας λέει μπούρδες ή να μας ζητάει πολλά λεφτά.

Μόλις τελειώσουμε και με αυτό κάνουμε την σειρά μαθημάτων του αντίστοιχου Lower των αγγλικών. Αυτό θα πάρει περισσότερο από την προηγούμενη φορά για είναι πιο στοχευμένο και επαγγελματικό. Καλό θα ήταν να έχουμε δίπλα ανοιχτό το google translate ή κάποιο άλλο λεξικό για όλες τις άγνωστες λέξεις. Επίσης, δεν θα έπρεπε να ντρεπόμαστε όταν δεν καταλαβαίνουμε κάτι και θα έπρεπε να ρωτάμε κάποια ηλεκτρονική κοινότητα – π.χ. την κοινότητα των Ελλήνων που μαθαίνουν Γερμανικά – .

Στο τέλος, αφότου τελειώσουμε και με αυτήν την σειρά μαθημάτων κάνουμε μία τελική επανάληψη εφ’ όλης την ύλης και όταν νιώθουμε έτοιμοι πάμε στο κοντινότερο κέντρο εξετάσεων και δίνουμε τις εξετάσεις.

Αυτό ήταν! Συγχαρητήρια! Έμαθες μία νέα γλώσσα και πήρες και το πτυχίο μέσα σε περίπου 3 μήνες! Είδες πόσο εύκολο ήταν; Χρειάστηκε μόνο αυτοπεποίθηση, λίγο χρόνο και όρεξη για μάθηση!

–Rex

Mikedakisan
Περί Mikedakisan 11 Άρθρα
Υπάρχω. (nice :P)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης