ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΑΣΚΕΤΜΠΟΛΙΣΤΑ ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

O μπασκετμπολίστας του Ηρακλή Κώστας Παπαδάκης μιλάει για τη ζωή ενός αθλητή στον Χρήστο Εφορακόπουλο.

-Πότε ξεκίνησες  τον πρωταθλητισμό ;

-Toν πρωταθλητισμό επίσημα τον ξεκίνησα στα 17 μου χρόνια στον Παναθηναϊκό όταν μου δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχω στην Εθνική ομάδα και να πάρω κάποια παιχνίδια. Είχα την τύχη να έχω πολύ καλούς συμπαίκτες όπως τον Διαμαντίδη, τον Καλάθη που έμαθα πολλά από αυτούς, όμως λειτουργούσα επαγγελματικά και πιο πριν από την ακαδημία Dribbling Crown όπου δουλεύαμε σαν επαγγελματίες και η συμβολή της ήταν σημαντική για να κάνω το βήμα παραπάνω.

-Αν ένας έφηβος θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με το μπάσκετ ή γενικότερα με τον πρωταθλητισμό πόσο χρειάζεται να προπονείται;

-Νομίζω ότι εδώ δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση. Όσο περισσότερο μπορεί τόσο το καλύτερο. Γενικά πιστεύω ότι η πολλή δουλειά θα φανεί, οπότε πιστεύω ότι αν το θέλεις πολύ πρέπει να δουλεύεις όσες περισσότερες ώρες της μέρας μπορείς. Βέβαια αν είσαι μαθητής καλό είναι να υπάρχει μια ισορροπία σε μαθήματα και μπάσκετ.

-Αν κάποιος χρειάζεται να σπουδάζει ή να δουλεύει μπορεί να ασχολείται συγχρόνως επαγγελματικά με το μπάσκετ ;

-Από προσωπική εμπειρία πιστεύω ότι στην Ελλάδα είναι κάτι πολύ δύσκολο. Έχω περάσει εφαρμοσμένα μαθηματικά στην Κρήτη αλλά δυστυχώς λόγω προγράμματος και απόστασης δεν κατάφερα να ασχοληθώ. Σίγουρα όμως υπάρχουν και εξαιρέσεις και πιστεύω ότι αν κάποιος το θέλει πολύ μπορεί να τα καταφέρει.

-Ποια είναι η καθημερινότητα και η διατροφή ενός αθλητή;

-Προσωπικά η διατροφή που ακολουθώ συνδέεται άμεσα με την προπόνηση καθώς ανάλογα την προπόνηση κάνω διαμορφώνεται η διατροφή μου. Γενικότερα πρέπει να αποφεύγεις τα γλυκά και τα φαγητά με πολύ λάδι. Βέβαια άνθρωποι είμαστε κάποια μέρα θα φας και ένα γλυκό και θα βγεις και θα πιείς κάτι.

Η καθημερινότητά μου προσαρμόζεται ανάλογα με την προπόνησή μου, ανάλογα αν θα έχω μία φορά ή δύο. Γενικότερα ξυπνάω το πρωί κοιμάμαι το μεσημέρι και περνάω αρκετή ώρα στο σπίτι μου.

-Πώς ένας αθλητής αντιμετωπίζει τις επιτυχίες ή αντίθετα τις αποτυχίες;

-Αν έχεις μια αποτυχία θεωρώ ότι θα πρέπει να προσπαθήσεις περισσότερο είτε αυτό λέγεται ώρες στην προπόνηση είτε στο γυμναστήριο. Τώρα και οι επιτυχίες μεσ’ το πρόγραμμα είναι και θα έχει την ανάλογη χαρά. Ωστόσο πρέπει να κάνεις μια διαχείριση για να προχωράς στην επόμενη μέρα.

-Τι θυσιάζει ένας νέος που ασχολείται με τον πρωταθλητισμό σε σχέση με κάποιον συνομήλικό του;

-Σίγουρα θυσιάζει πολλά αλλά κερδίζει και πολλά. Χάνει ώρες διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Αλλά αν κάνεις κάτι που αγαπάς νομίζω ότι αυτά δεν τα υπολογίζεις, ίσα ίσα που κερδίζεις και πολλά όπως να γνωρίσεις ανθρώπους και τα λοιπά.

-Αν ένας αθλητής κυνηγάει το όνειρό του αρκεί για να πετύχει;

-Kάθε άνθρωπος που το κυνηγάει πολύ, θεωρώ ότι αν προσπαθείς πολύ ο θεός θα σου το δώσει αλλά και να μην στο δώσει νομίζω ότι θα σε οδηγήσει σε κάποιο άλλο μονοπάτι. Πρέπει κάθε μέρα να γίνεσαι καλύτερος σαν άνθρωπος και να ξεπερνάς τα όριά σου δηλαδή να προσπαθείς πολύ και αργά ή γρήγορα αυτό που θες θα έρθει.

-Ευχαριστώ πολύ.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης