Ένας επίγειος παράδεισος δίπλα από την Αθήνα!

 

Όλοι χρειαζόμαστε μια αποτοξίνωση από την κουραστική καθημερινότητα στις μεγαλουπόλεις. Μια εξόρμηση στην Αίγινα είναι η λύση… Ο προορισμός αυτός είναι εύκολα προσβάσιμος από τις περισσότερες ελληνικές  πόλεις και προσφέρει μέρες χαλάρωσης και ξεκούρασης.

Ο προορισμός αυτός είναι ένα νησί Νότια της Αθήνας και υπόσχεται ημέρες αποφόρτισης, καλό φαγητό, όμορφες παραλίες και πολλές επιλογές για διασκέδαση. Το πλοίο, φτάνει στο νησί σε λιγότερο από 90 λεπτά και τα εισιτήρια θα σας κοστίσουν όσο ένα γεύμα. Μόλις φτάσετε στο λιμάνι μπορείτε να πάρετε ένα ταξί για το ξενοδοχείο σας ή να πάρετε κάποιο ΚΤΕΛ.

Μια ιδανική λύση για την ολιγοήμερη διαμονή σας είναι ανεπιφύλακτα το χωριό Πέρδικα.  Αποτελεί ένα από τα δύο βασικά ψαροχώρια του νησιού και από τους λίγους πλέον τόπους της Αίγινας που συνδυάζει την παράδοση και τη νησιωτική καθημερινότητα των κατοίκων με τη φιλοξενία προς τους τουρίστες. Το άλλο ψαροχώρι ονομάζεται Αγία Μαρίνα, είναι ιδιαίτερα κοσμοπολίτικο και προσφέρει πολλές και ενδιαφέρουσες επιλογές για νυχτερινή διασκέδαση.

Οι ψαροταβέρνες στην ακτή είναι εξαίσιες και το φαγητό τους εξίσου θεσπέσιο. Μια βόλτα στα στενάκια ανάμεσα από τα σπίτια είναι ότι χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις την ημέρα σου. Προτείνω επίσης, κατά την επιλογή του χώρου διαμονής σου να μην επηρεαστείς από στοιχεία όπως το πρωινό στο ξενοδοχείο, μιας και η ακτή προσφέρει μια ποικιλία café για να επιλέξεις, που με τη σειρά τους παρέχουν πρωινό από κλασσικά αυγά scramble μέχρι και παραδοσιακή χειροποίητη φυστικόπιτα. Αφού απολαύσεις το πρωινό σου μπορείς να πάρεις το ΚΤΕΛ και να πας στην πόλη της Αίγινας, στον Άγιο Νεκτάριο ή στον Ναό της Αφαίας. Το μεσημέρι, μπορείς να βρεις μία ψαροταβέρνα που να ταιριάζει με τη διάθεσή σου αλλά να μην αργήσεις αφού στις δύο δεν θα βρεις να κάτσεις ούτε σε παγκάκι (από προσωπική εμπειρία).

Το μοναδικό μειονέκτημα της Αίγινας είναι η μεταφορά. Τα κύρια σημεία ενδιαφέροντος στο νησί βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους και το ταξί θα σου στοιχήσει γύρω στα 15 ευρώ. Τα ΚΤΕΛ από την άλλη περνάνε ανά δύο ώρες και το τελευταίο όλων των προορισμών φεύγει στις 2:30 το μεσημέρι. Το πρόβλημα αυτό απαιτεί οργανωμένο πρόγραμμα οπότε μην ξεχάσετε να κάνετε μια μικρή έρευνα των αξιοθέατων πριν την επίσκεψή σας.

Η Αίγινα προσφέρει μια ευρεία ποικιλία αξιοθέατων από Μουσεία μέχρι αρχαίους και σύγχρονους ιστορικούς ναούς. Αδιαμφησβήτητα, η επίσκεψή σας θα πρέπει να περιλαμβάνει τον Ναό του Αγίου Νεκταρίου. Ο ναός αυτός κατασκευάζεται ακόμη αλλά είναι σχεδόν τελειωμένος. Πρόκειται για έναν μεγάλων διαστάσεων χώρο που βρίσκονται σε αυτόν ο κεντρικός Ναός και σε ένα ύψωμα ο παλαιότερος. Εξίσου αξιοσημείωτος είναι και ο αρχαίος Ναός της Αφαίας. Ειδικότερα, ο μεγαλοπρεπής αυτός ναός κτίστηκε το 500 π.Χ. και μπορεί κάποιος να πει πως είναι μια μικρότερη έκδοση του Παρθενώνα που είναι όμως καλύτερα διατηρημένος και προκαλεί ισάξιο δέος.

Ανακεφαλαιώνοντας, η Αίγινα είναι ένας προορισμός εύκολα προσβάσιμος με λογικές τιμές και ποικίλα σημεία ενδιαφέροντος. Επιπροσθέτως, προσφέρει μια σειρά δραστηριοτήτων για όλες τις ηλικίες, τα ενδιαφέροντα και τις εποχές του χρόνου. Τέλος, ο τόπος διαμονής επαφίεται σε εσάς και τα ενδιαφέροντα σας. Τον προτείνω ανεπιφύλακτα και σας προτρέπω να τον επισκεφθείτε χωρίς δισταγμούς.

Ευγενίδης Αναγνώστου Αλέξανδρος & Εφορακόπουλος Χρήστος

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης