Η συμβολή όλων μας για τη βοήθεια προς την Ουκρανία

Τις τελευταίες μέρες το δημοφιλές ροκ συγκρότημα Pink Floyd κυκλοφόρησε ένα νέο τραγούδι έπειτα από τριάντα χρόνια αποχής από την δισκογραφική τους καριέρα. Σκοπός τους είναι η χρηματική υποστήριξη στον λαό της Ουκρανίας. Ο τίτλος του τραγουδιού είναι ‘’Hey Hey, Rise Up’’ που είναι μία ανανεωμένη εκδοχή ενός ύμνου διαμαρτυρίας για τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο (‘’The Red Viburnum in the Meadow’’). Τα έσοδα θα διατεθούν στο Ανθρωπιστικό Ταμείο της Ουκρανίας.

Ο μουσικός διαγωνισμός της Eurovision θα πραγματοποιηθεί στο Τορίνο της Ιταλίας και όπως έχει γίνει ευρέως γνωστό η συμμετοχή της Ρωσίας έχει αποκλειστεί λόγω της εισβολής στην Ουκρανία. Αντιθέτως, οι Ουκρανοί καλλιτέχνες θα παραστούν κανονικά με σκοπό να βοηθήσουν με ποικίλους τρόπους την χώρα τους. Τα μέλη του συγκροτήματος ‘’Kalush Orchestra’’ απευθύνονται σε όλη την Ευρώπη λέγοντας:  «Θέλουμε να δείξουμε στην παγκόσμια κοινότητα την ουκρανική μουσική, το πνεύμα μας και το πόσο άθραυστοι είμαστε. Χρειαζόμαστε πραγματικά υποστήριξη σε αυτή τη δύσκολη στιγμή». Ανακοίνωσαν  επίσης τα σχέδιά τους για μια προωθητική περιοδεία ενόψει της κύριας εκδήλωσης της Eurovision για τη συγκέντρωση χρημάτων ως ένδειξη στήριξης στην χώρα τους.

Η συμβολή των καλλιτεχνών σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι η απόδειξη ότι ο καθένας μπορεί να προσφέρει βοήθεια σε οποιονδήποτε τομέα και αν βρίσκεται. Είναι πολύ σημαντικό ανεξαρτήτου καταγωγής, ηλικίας, φύλου και απόψεων να υπάρχει υποστήριξη σε τόσο δύσκολους καιρούς στους συνανθρώπους μας. Όπως φαίνεται και από την κίνηση των Pink Floyd παρότι πέρασαν τριάντα χρόνια χωρίς να κυκλοφορήσουν νέο τραγούδι, ευαισθητοποιήθηκαν σε μια τόσο δύσκολη περίοδο έχοντας ως προτεραιότητα την ανάγκη όλων να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος. Ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να εξαρτηθεί από εμάς, αλλά μπορούμε να βοηθήσουμε σε διαφορετικά πεδία όπως την προσφορά πρώτων αναγκών όπως τρόφιμα και φάρμακα. Είναι ζωτικής σημασίας η καλύτερη ποιότητας ζωής όλων μας και στην προκειμένη περίπτωση των Ουκρανών πολιτών που αυτήν την στιγμή υποφέρουν εξαιτίας των αντίξοων συνθηκών που επικρατούν στην χώρα τους. Χιλιάδες ζωές έχουν χαθεί και σπίτια έχουν καταστραφεί, ακόμη οι μετανάστες αυξάνονται διαρκώς στην προσπάθειά τους να σωθούν βρίσκοντας καταφύγιο σε ασφαλείς χώρες. Αυτή η κατάσταση λυπεί του περισσοτέρους, έτσι ο καθένας μπορεί και πρέπει να συμβάλλει στην βελτίωσή της. Μερικές λύσεις είναι: η προσφορά ειδών ρουχισμού, τροφίμων, πρώτων αναγκών ή χρημάτων. Η κινητοποίηση όλων μας είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί αν και στα μάτια μας φαντάζει ασήμαντη και δεδομένη για τους Ουκρανούς πολίτες είναι σανίδα σωτηρίας.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης