Harry Potter Η Μεγάλη αγάπη των εφήβων

   ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ είναι το όνομα μιας σειράς επτά μυθιστορημάτων φαντασίας από τη Βρετανίδα συγγραφέα Τζ. Κ. Ρόουλινγκ. Τα βιβλία περιγράφουν έναν κόσμο Μάγων με βασικό Ήρωα και χαρακτήρα ένα νεαρό αγόρι με το όνομα Harry Potter. Η κεντρική ιστορία των βιβλίων περιγράφει τον αγώνα του Harry εναντίον του ισχυρού μάγου Βόλντεμορτ ο οποίος θέλει να λάβει στην κατοχή του τον κόσμο των μάγων.

Το πρώτο μυθιστόρημα, ο HARRY POTTER ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΛΙΘΟΣ, κυκλοφόρησε στα αγγλικά το 1997 και στα ελληνικά τον Νοέμβριο 1998. Και τα επτά βιβλία έχουν μεταφερθεί στον κινηματογράφο. Ο τίτλος του έβδομου βιβλίου της σειράς, ο οποίος ανακοινώθηκε στις 21 Δεκεμβρίου 2006 στην προσωπική ιστοσελίδα της Τζ .Κ .Ρόουλινγκ, είναι HARRY POTTER AND THE DEALTHY HALLOWS.  Κυκλοφόρησε στις 21 Ιουλίου 2007 και σύμφωνα με τους εκδότες έσπασε όλα τα ρεκόρ, αφού η πρώτη έκδοση πούλησε 12 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Εντούτοις, έχουν δεχτεί οξεία κριτική από κάποιες ομάδες.

  Τα πρώτα 5 βιβλία μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο από τη Warner Bros. Οι πολυαγαπημένες ταινίες του HARRY POTTER εντυπωσίασαν μικρούς και μεγάλους. Ακόμα και γονείς έμειναν έκπληκτοι από τις ταινίες της Warner Bros και από το σενάριο της Τζ. Ροουλινγκ. Οι επιλογές των παιδιών κατέληγαν στις ταινίες του HARRY POTTER όπου η αγάπη τους προς αυτές τους παρέσυραν θετικά. Η αρχική επιτυχία  βασίστηκε σε μερικές καλές κριτικές και σε από στόμα σε στόμα διαφήμισηΟι αναγνώστες αυξήθηκαν και για αυτό το λόγο χρησιμοποιήθηκαν υπότιτλοι για τις ταινίες.

Η προβολή και η έμμεση διαφήμιση κλιμακώθηκε με την έκδοση των 2 επόμενων βιβλίων της σειράς HARRYPOTTER KAI TO ΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΦΟΙΝΙΚΑ καθώς και το HARRYPOTTER ΚΑΙ Ο ΗΜΙΑΙΜΟΣ ΠΡΙΓΚΗΨ, με μεσονύχτια πάρτι έκδοσης σε εκατοντάδες βιβλιοπωλεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, ταυτόχρονες εκδηλώσεις πρώτης παρουσίασης σε περιοχές του αγγλόφωνου κόσμου και μαζικό ενδιαφέρων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που οδήγησαν σε πρωτοφανείς πωλήσεις για την πρώτη  μέρα έκδοσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις Η.Π.Α. και αλλού. Η σειρά είναι  το ίδιο δημοφιλής στον μη-αγγλόφωνο  κόσμο μέσω των μεταφράσεών της. Η επιθυμία ανάγνωσης των βιβλίων τη μέρα κυκλοφορίας τους  έγινε τόσο μεγάλη από μερικούς αναγνώστες της σειράς, σε σημείο ώστε η αγγλική έκδοση του Τάγματος του Φοίνικα να γίνει το πρώτο βιβλίο στα αγγλικά που έφτασε  στην κορυφή των πωλήσεων βιβλίων στη Γαλλία. Οι ταινίες της σειράς κέρδισαν 3 υποψηφιότητες για όσκαρ (8η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία όλων των εποχών).

  Ο HARRY POTTER μπορεί να τελείωσε  την ιστορία του στα βιβλία και στις ταινίες , αλλά στις καρδιές μας θα ζει για πάντα. Μας δίδαξε πως η αληθινή μαγεία κρύβεται μέσα μας και πως η ζωή είναι ξεχωριστή και διαφορετική για τον καθένα χωρίς τη μαγεία!!!!!!!!!!!!!!!!

 

ΣΤΕΛΛΑ ΦΟΥΛΟΥΛΗ
  Α5

Σχολιάστε

Top