Avatar – Η ταινία

Είναι γνωστό πως στις μέρες μας ο κινηματογράφος προσελκύει πολλούς ανθρώπους, καθώς αποτελεί ένα από τα βασικότερα μέσα ψυχαγωγίας. Πρόσφατα λοιπόν, παρακολούθησα μια συναρπαστική κινηματογραφική ταινία με τους φίλους μου, το «Avatar«, ταινία επιστημονικής φαντασίας σε σενάριο και σκηνοθεσία του Τζέιμς Κάμερον, η οποία με συγκλόνισε.

Πρώτα απ” όλα, το κυριότερο χαρακτηριστικό της ταινίας ήταν τα οπτικά και ακουστικά τριών διαστάσεων εφέ. Η εικόνα ήταν τρισδιάστατη και έτσι αναδεικνύονταν τα διάφορα χρώματα και οι λεπτομέρειες. Ένιωθες πως βρισκόσουν μέσα στο χώρο δράσης και ήθελες να μιλήσεις με τους πρωταγωνιστές. Όσον αφορά τα ακουστικά μέσα, ο ήχος ήταν σχεδόν εκκωφαντικός και αυτό μετέδιδε ζωντάνια στους θεατές. Έτσι, τα εφέ ήταν εντυπωσιακά και κανένας δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του.

Επιπροσθέτως, η πλοκή ήταν άκρως ενδιαφέρουσα και οι ηθοποιοί απέδωσαν τους ρόλους τους άψογα. Η ταινία διαδραματίζεται το έτος 2050 στον μακρινό πλανήτη Πανδόρα, με πρωταγωνιστές  κάποια φανταστικά πλάσματα ύψους τριών μέτρων και χρώματος μπλε. Ζουν μια ήρεμη ζωή κοντά στη φύση, στην καρδιά ενός αχανούς τροπικού δάσους, οι άνθρωποι όμως επιθυμούν να τους κατακτήσουν με σκοπό την λεηλασία ενός πολύτιμου μετάλλου. Στην τελική μάχη, άνθρωποι και πλάσματα έρχονται αντιμέτωποι. Όλοι πιστεύουν πως οι άνθρωποι θα επικρατήσουν, καθώς διαθέτουν ισχυρότερα όπλα, ο σεναριογράφος – σκηνοθέτης όμως έχει διαφορετική άποψη και τα πλάσματα τους κατατροπώνουν.  Σύμφωνα μ” αυτόν, η ταινία αποτελεί μια προειδοποίηση στους ανθρώπους για την μόλυνση του περιβάλλοντος.

Το Trailer της ταινίας 

Συμπερασματικά, τα εφέ και η πλοκή ήταν ανώτερα των προσδοκιών μας. Γι αυτό , αυτή η ταινία θα μείνει σε όλους όσους την παρακολούθησαν, αξέχαστη.

 

Κωφός Χρήστος
Α3

Σχολιάστε

Top