Αγαπημένο μου ημερολόγιο…

Αγαπημένο μου ημερολόγιο

Έχω καταλάβει εδώ και πόσο καιρό πως κάθε άνθρωπος έχει την ανάγκη να έρθει σε επαφή με άλλους και να αναπτύξει σταθερές φιλίες. Η αξία αυτή της φιλίας είναι μοναδική για τον καθένα. Οποιος άνθρωπος έχει δίπλα του έναν καλό φίλο είναι πολύ τυχερός, διότι έχει κάποιον που ξέρει ότι θα του συμπαρασταθεί και θα τον βοηθήσει στις δύσκολες στιγμές.

   Η δικιά μου καλύτερη φίλη είναι η Αλίκη. Πάμε μαζί στη δευτέρα Γυμνασίου και είναι κι αυτή δεκατεσσάρων χρονών όπως κι εγώ. Η φιλία μας ξεκίνησε σε ένα μικρό νησί του Αιγαίου. Ο πατέρας μου είχε πάρει μετάθεση στη Σαμοθράκη και κάποια ημέρα τον επισκεφθήκαμε μαζί με τη μαμά. Η Αλίκη έμενε με την οικογένειά της στην διπλανή πόρτα και οι γονείς της είχαν γίνει φίλοι με τους δικούς μου. Απο τότε που την είδα και τη γνώρισα γίναμε αχώριστες. Όταν έμαθα πως η οικογένειά της θα επέστρεφε στη Λάρισα, χάρηκα πάρα πολύ, γιατί επιτέλους θα ήμασταν μαζί.

Η Αλίκη γενικά είναι ένα απλό και όμορφο κορίτσι. Είναι αδύνατη και ψηλή με μακρυά καστανά μαλλιά που ανεμίζουν όταν φυσάει και καστανά, σκούρα μάτια που λαμπυρίζουν στο φως. Επίσης, έχει δυο κατακόκκινα χείλη και μια μικρή μύτη. Αυτό που μου αρέσει πιο πολύ στην εμφάνισή της είναι το ότι έχει την ικανότητα να ντύνεται κομψά και απλά ταυτόχρονα.

  Αν και έχει δύο μικρά ελαττώματα, τα ψυχικά και πνευματικά της χαρίσματα υπερτερούν. Μερικές φορές είναι λίγο υπερόπτης και όταν της κάνω κάποιο αστείο θυμένει εύκολα μαζί μου. Αλλά εμένα δεν με πειράζει αι δεν της κρατάω κακία. Έχω μάθει να την αγαπώ με τις αδυναμίες της, όποιες κι αν είναι αυτές. Επιπλέον είναι αρκετά ευγενική και κοινωνίκή καθώς δημιουργεί εύκολα σχέσεις με τα άλλα παιδιά, αλλά και συνεπής με εμένα και με τις υποχρεώσεις της στο σχολείο.

Ευτυχώς η σχέση μας δεν έχει περάσει ακόμη κάποια μεγάλη δοκιμασία, παρά μόνο κάποια μικρά, ανόητα καβγαδάκια και ελπίζω ποτέ να μην περάσει. Με την Αλίκη άλλωστε μας ενώνουν πάρα πολλά πράγματα και αυτό είναι η αιτία που δεν μαλώνουμε συχνά. Έχουμε σχεδόν τις ίδιες ιδέες καθώς και τα ίδια γούστα. Σπάνια διαφωνούμε και αυτό πιστεύω ότι δυναμώνει τη φιλία μας και την κάνει πιο σταθερή απ” ό,τι είναι.

Δε ξέρω αν οι καταστάσεις τα φέρουν έτσι ώστε στο μέλλον αυτή η φιλία να διακοπεί, αλλά ελπίζω πραγματικά να κρατήσει για πάντα. Θα μου άρεσε να μεγαλώσουμε και να είμαστε μαζί, να αναπολούμε τις παλιές και όμορφες στιγμές, τις περιπέτειες που περάσαμε, ακόμη και τα μικρά ανόητα καβγαδάκια μας. Εύχομαι και ελπίζω η επιθυμία μου να βγει αληθινή…

 

Πικρού Ευμορφία
Μαθήτρια Β” Γυμνασίου

 

Σχολιάστε

Top