Ένα ταξίδι στο νησί των Ιπποτών και του Ήλιου

  

Ένας προορισμός που θα ξαναπήγαινα είναι η Ρόδος. Πρώτη φορά πήγα εκεί όταν ήμουν δέκα ετών και μπορώ να πω ότι μαγεύτηκα από το πανέμορφο αυτό νησί.

Από την είσοδο στο λιμάνι καταλαβαίνει κανείς πόσο ωραίο είναι αυτό το νησί. Η Ακρόπολη της Λίνδου που προβάλλει από μακριά, η καταπράσινη κοιλάδα με τις πολύχρωμες πεταλούδες είναι κάτι που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο! Το αρχαίο θέατρο της πόλης, η τεραστία οδός των Ιπποτών με το ψηφιδωτό που την κάνει ακόμη πιο όμορφη, η παλιά πόλη που είναι κτισμένη μέσα στα επιβλητικά τείχη του μεσαιωνικού κάστρου είναι μερικά από τα μέρη που μπορείς να αφεθείς ελεύθερος.

Το ήπιο και γλυκό κλίμα, η καταγάλανη θάλασσα και τα ωραία δαντελωτά ακρογιάλια της, μαζί με τις ανέσεις της πιο μοντέρνας ζωής, ανάμεικτα με τη χαρά που χαρίζει στον επισκέπτη το φωτεινό περιβάλλον του νησιού, κάνουν τη Ρόδο ένα από τα πιο αξιόλογα τουριστικά κέντρα. Η φύση ξεπροβάλλει δίπλα σου με έναν μοναδικό τρόπο που συνδυάζει και το πανέμορφο αυτό νησί αλλά και την ίδια τη φύση που της δίνει απίθανα στοιχειά. Όλα αυτά μαζί σε κάνουν να ξεχνάς την πίεση της καθημερινής ρουτίνας και να διασκεδάζεις. Πιστεύω ότι όποιος θέλει να ξεκουραστεί το Νησί του Ήλιου είναι ιδανικό!!!

  

 Καρανάτσιου Μαρία Σοφία
Μαθήτρια Α” Γυμνασίου

Σχολιάστε

Top